Nederlandse Tafeltennisbond

Nederlandse Kampioenschappen B met kadet Cosmin Stan als sensatie van de zondag

Gerben Last de grote winnaar van dit evenement. Sabine Larmené pakt de Damestitel.

Cosmin (AA-Drink/FvT) bereikte de vervolgronde door tweede te worden in de vijfkamp. Hij won daar in een tussenronde van Peter Verwey met 12/10 in de vijfde game. Vervolgens had hij maar drie games nodig om clubgenoot Jeroen Kivits te verslaan (11/8-11/8-13/11) .In de kwartfinale won hij van Thijs Langeveld (Scylla) ook weer in de vijfde game met de cijfers 9/11, 11/6, 8/11, 11/6 en 12/10. De mooiste partij van de dag werd de halve finale tussen Gerben en Cosmin. Ongelofelijk. Wat beide spelers lieten zien was een ware promotie voor het Tafeltennis. Uiteindelijk gaf toch de routine de doorslag. Gerben won met 11/8, 11/7, 8/11 en 11/4. Dat het helemaal zijn dag was, bewees Gerben in de finale met 3/1 winst op Thijs Smit van Entac. Hij stelde de eerste plaats veilig met 11/6, 11/7, 9/11 en 11/7.
Met Robert-Jan van de Heiden aan zijn zijde wist Gerben ook nog de NK-B-titel in het dubbelspel voor zich op te eisen, door met 3/0 (11/7, 12/10, 11/9) te winnen van het gelegenheidsdubbel Jeroen de Heide/Peter van Herwaarden (Avanti).

De Dames-B-finale was minder spectaculair. Sabine Larmené van AA-Drink/FvT won vrij gemakkelijk van Kimberly Smeenk met 11/7, 11/9, 11/7.
In de Damesdubbel-B-finale versloegen de dames Mariette Holterman (Tafeltennis Zwolle) / Annewijke Appels (SKF) het duo Maaike Dekkers (Salamanders) / Judith Kuijf (De Treffers).
De organisatie spreekt met ook de NK's D en NK's C op zaterdag van een zeer geslaagd weekend. Alle uitslagen worden gepubliceerd op deze website, via Toernooien > Uitslagen.