Gemeente Edam-Volendam

Presentatie Regiovisie Waterland 2040

Op dinsdag 27 januari presenteert het Intergemeentelijk Samenwerkingsorgaan Waterland (ISW) de koers voor de regio Waterland op lange termijn: Regiovisie 'Waterland 2040'. De koers op het gebied ruimtelijk beleid is een samenwerking van zeven Waterlandse gemeenten. De Regiovisie Waterland 2040 gaat over onderwerpen als wonen, werken, mobiliteit, landschap en natuur, economie en toerisme en de rol in de Metropoolregio Amsterdam.

Het behoud en versterking van het authentieke karakter van de regio Waterland staat voorop bij de toekomstige ontwikkeling van de regio, maar wel met de noodzakelijke infrastructurele impulsen om de kernen vitaal te houden en de regio binnen de Metropoolregio Amsterdam bereikbaar te maken.

Tijdens een persmoment met de wethouders Ruimtelijke Ordening uit de regio, wordt de Regiovisie Waterland 2040 aangeboden aan de gedeputeerde Ruimtelijke Ordening van de Provincie Noord-Holland, de heer Hooijmaijers. Er is gelegenheid om vragen te stellen aan de vormgevers van de visie.