Gemeente Overbetuwe


Overbetuwe sluit verzekering af voor vrijwilligers
---

Gemeente Overbetuwe sluit een verzekering af voor alle vrijwilligers die werkzaam zijn in de gemeente. Hiermee zijn ze tijdens de uitoefening van hun vrijwilligerswerk verzekerd voor ongevallen, persoonlijke eigendommen, aansprakelijkheid,
bestuurdersaansprakelijkheid, verkeersaansprakelijkheid en rechtsbijstand.

De gemeente vindt vrijwilligerswerk erg belangrijk. Door alle vrijwilligers te verzekeren, wil de gemeente het belang van vrijwilligerswerk benadrukken. Ook hoopt de gemeente zo het vrijwilligerswerk te stimuleren.

Vrijwilligers zijn mensen die in organisatorisch verband onverplichte en onbetaalde werkzaamheden verrichten waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend. Deze verzekering geldt niet voor vrijwilligers bij de brandweer of politie en voor (maatschappelijk) stagiaires.

Bij deze verzekering zijn automatisch alle vrijwilligers verzekerd. U hoeft zich dus niet als vrijwilliger aan te melden of te registreren. Een verzekeringsclaim kan bij de gemeente worden ingediend. De verzekeraar wikkelt de schade rechtstreeks met de benadeelde af. Zodra de ingangsdatum van de verzekering bekend is, volgt meer informatie.