KAS BANK

SNS Asset Management kiest KAS BANK als custodian

SNS Asset Management, onderdeel van bankverzekeraar SNS REAAL, brengt, in overleg met haar cliënten, de effectendienstverlening onder bij KAS BANK N.V. Met dit besluit geven beide partijen uitvoering aan een onderdeel van de eerder uitgesproken intentieverklaring over de outsourcing van de administratieve verwerking van effecten door SNS REAAL aan KAS BANK. De overdracht van de effectenportefeuilles vindt naar verwachting plaats vanaf 1 april 2009.

Aan de keuze van SNS Asset Management voor KAS BANK als custodian, is een intensief traject vooraf gegaan. SNS Asset Management zal voor haar individuele klanten zowel de bewaarneming van de beheerde effecten als andere effecten-dienstverleningsactiviteiten, inclusief o.a. securities lending, onderbrengen bij KAS BANK. De uitbesteding aan KAS BANK stelt SNS Asset Management in staat transacties efficiënter te verwerken en de effectendienstverlening verder te optimaliseren.

Over SNS Asset Management
SNS Asset Management is een verantwoorde vermogensbeheerder. Het productenaanbod heeft een toegevoegde waarde voor institutionele beleggers. Kenmerkend voor SNS Asset Management is de nadruk op waardecreatie. Daarbij staat het (financieel) belang van de klant voorop en heeft SNS Asset Management een scherp oog voor het bevorderen van sociale, ethische en milieuwaarden.

SNS Asset Management beheert het vermogen van diverse institutionele beleggers: pensioenfondsen, verzekeraars, banken, maatschappelijke organisaties, stichtingen, charitatieve en religieuze instellingen. Ook de omvangrijke portefeuilles van SNS REAAL behoren tot het beheerde vermogen.

Over KAS BANK
KAS BANK is een zelfstandige Europese specialist in zakelijke effectendienst- verlening. Als onafhankelijke bank vormt KAS BANK de schakel tussen professionele financiële instellingen binnen Europa en daarbuiten. De focus van KAS BANK is gericht op toegevoegde waarde dienstverlening aan nationale en internationale partijen in de pensioen- en effectenwereld. Daarbij opereert KAS BANK vanuit het marktperspectief van haar cliënten. Maatwerk en transparantie staan in deze dienstverlening centraal.

Voor meer informatie over SNS Reaal:
SNS REAAL
Manel Vrijenhoek, Concern Communicatie
E-mail: manel.vrijenhoek@snsreaal.nl Tel: +31 (0) 30 291 48 90

Voor meer informatie over KAS BANK:
Michiel Janssen, secretaris Raad van Bestuur
E-mail: michiel.janssen@kasbank.com Tel: +31 20 557 52 30