Provincie Noord-Holland

Aanleg Westelijke Randweg Beverwijk gestart

27-1-2009

De verkeersoverlast terugdringen voor de bewoners van het centrum van Beverwijk. Volgens gedeputeerde Mooij en wethouder Mosk van Beverwijk is dat het belangrijkste voordeel van een westelijke randweg om Beverwijk.

Bestuurders geven gezamenlijk het startsein.

Op 26 januari gaven de provincie en de gemeenten Beverwijk, Velsen en Heemskerk het officiële startsein voor de aanleg van de nieuwe provinciale weg, N197. Zon 250 belangstellenden waren aanwezig op het vrijgemaakte tracé van de nieuwe weg, tegen het Corusterrein aan. Gedeputeerde Mooij, wethouder Mosk (Beverwijk), wethouder Verkaik (Velsen) en wethouder Van der Kolk (Heemskerk) gaven gezamenlijk het officiële startsein voor de aanleg van de westelijke randweg. Een druk op de knop zette de graafmachine in werking die voor de gelegenheid een kist champagne opgroef. Daarna klonken bestuurders en vertegenwoordigers van omwonenden op de start van de werkzaamheden.

De graafmachine graaft een kist champagne op.

In hun speeches benadrukten gedeputeerde Mooij en wethouder Mosk dat de weg vooral de leefbaarheid in het centrum van Beverwijk ten goede komt. Andere voordelen van de nieuwe weg zijn de verbeterde bereikbaarheid van Wijk aan Zee, het tuindersgebied Heemskerkerduin en van de bedrijventerreinen Corus, Business Park IJmond en de Houtwegen.

De provinciale weg N197 zal medio 2010 klaar zijn.