Ingezonden persbericht


Avaya sluit strategisch samenwerkingsverband met HP ProCurve


Deelname Avaya aan HP ProCurve Open Network Ecosystem voor flexibele en kosteneffectieve integratie UC- en IP-telefonieoplossingen

Nieuwegein, 27 januari 2009 - Avaya heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met HP ProCurve. Hiermee biedt Avaya klanten een flexibele en kosteneffectieve optie om IP-telefonie en Unified Communications-oplossingen (UC) te integreren. Om de integratie en innovatie van Avaya- en HP-technologieën te bevorderen, treedt het bedrijf toe tot het HP ProCurve Open Network Ecosystem (ProCurve ONE).

ProCurve ONE is een samenwerkingsverband tussen verschillende leveranciers. Vanuit deze samenwerking bieden leveranciers bedrijven vooraf geteste, naadloos samenwerkende oplossingen. Deze producten draaien op de HP ProCurve Switch 5400zl- en 8200zl-series. Deze switch-series vormen de basis voor geavanceerde applicaties en een gezamenlijk platform.

"Ons strategisch samenwerkingsverband met HP in het HP ProCurve Open Network Ecosystem levert onze zakelijke klanten aanzienlijke voordelen op. Zowel grote bedrijven als middelgrote organisaties plukken de vruchten van de eenvoudig te installeren, volledig geïntegreerde IP-netwerk- en Unified Communications-oplossingen", zegt Alan Baratz, Senior Vice-President en President Global Communications Solutions van Avaya. "Onze successen bij huidige klanten zijn slechts het begin. Deze succesverhalen zullen uitgroeien tot nog grotere voordelen op het vlak van technologie en go-to-market bedrijfsmodellen."

In het HP ProCurve ONE-programma is de IP-telefoniesoftware Avaya Communication Manager uitvoerig getest in combinatie met de HP ProCurve-productlijn. Dit heeft geresulteerd in een certificering voor deze HP-serie. Recentelijk demonstreerden Avaya en HP ProCurve op wereldwijde evenementen hun gecombineerde oplossingen. Een voorbeeld hiervan is hoe Avaya Communications Manager-software en UC-applicaties draaien op de nieuwe HP ProCurve One Services zl- Module.

"Bedrijven moeten meegaan met veranderingen in hun organisatie, die elkaar steeds sneller opvolgen. Om klanten hierbij te helpen, combineert HP ProCurve zijn eigen technologie met die van de meest innovatieve, gerenommeerde en visionaire bedrijven ter wereld", zegt Marius Haas, Senior Vice-President en General Manager van HP ProCurve. "Organisaties wereldwijd beginnen nu pas echt te profiteren van onze samenwerking met Avaya. Deze samenwerking biedt ze een geïntegreerd ontwerp, implementatie en ondersteunende dienstverlening."

HP ProCurve kondigde onlangs aan dat zijn switches uit de HP ProCurve 5400zl-, 3500yl- en 2600-series uitwisselbaar zijn met het Avaya DevConnect-ontwikkelprogramma. Deze uitwisselbaarheid bewijst dat HP ProCurve-technologie een flexibele, op standaarden gebaseerde oplossing biedt voor de optimale implementatie van Unified Communications- en IP-telefonieoplossingen. Deze oplossingen zijn speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de behoefte aan snellere bedrijfsgroei, kostenbesparingen en risicovermindering, die bij klant leeft.

"Het voorzien in de klantbehoefte staat bij Avaya altijd voorop. Ook het samenwerkingsverband met HP ProCurve kunnen we in dit licht zien ", zegt Chris de Jongh, algemeen directeur van Avaya Nederland. "Avaya en HP hebben verschillende gezamenlijke geautoriseerde kanaalpartners. Veel van onze klanten profiteren dus reeds van de combinatie van Avaya Unified Communications- en HP ProCurve-oplossingen. Door ons officiële samenwerkingsverband zal zowel het aantal klanten als de hoeveelheid voordelen alleen maar groeien."

####

Over Avaya

Avaya is wereldwijd marktleider in zakelijke communicatiesystemen. Het bedrijf levert Unified Communications, contactcenteroplossingen en gerelateerde diensten direct en via zijn partnerkanaal aan vooraanstaande organisaties over de gehele wereld. Bedrijven van elke omvang vertrouwen op Avaya voor state-of-the-art communicatie die de efficiëntie, samenwerking, klantenservice en concurrentiekracht verbetert.