Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch/Amsterdam, 27 januari 2009

Ctac levert geïntegreerde Microsoft Dynamics-oplossing voor hotel- en hospitality-branche

Exclusieve samenwerkingsovereenkomst met Cenium

Ctac biedt voor bedrijven in de hotel- en hospitality-branche een geïntegreerde softwareoplossing op basis van Microsoft Dynamics NAV. Hiertoe heeft het bedrijf een exclusieve samenwerkingsovereenkomst voor de Benelux gesloten met het van oorsprong Noorse bedrijf Cenium. Het Hotel & Hospitality Management Systeem is een totaaloplossing en ondersteunt het volledige scala van activiteiten en bedrijfsprocessen van hotels en hospitality-bedrijven, waaronder het optimaliseren van de bezettingsgraad, bepalen van de juiste prijsstelling, aanbieden van kamers via het internet en internetbrokers, maken van een personeelsplanning en het energie-efficiënt inplannen van de kamers. Daarnaast omvat het Hotel & Hospitality Management Systeem een geïntegreerd financieel systeem. Gebruikers stimuleren de omzet door een beter en sneller inzicht in de bezetting, prijs, processen en resultaten. Tegelijkertijd verlagen ze kosten doordat de oplossing direct inzicht geeft in de financiële consequenties van bijvoorbeeld extra inzet van personeel. Tevens worden kosten bespaard doordat de oplossing centraal te beheren is en gebruikmaakt van één database met één standaardgebruikersinterface.

Het Hotel & Hospitality Management Systeem biedt een totaalaanpak voor informatiebeheer. Het systeem combineert alle data uit financiële en operationele processen en biedt hotels en hotelketens, restaurants, conferentieoorden, indoor skibanen, golfresorts, spa's en andere hospitality-bedrijven een geïntegreerd beeld van de data. Deze organisaties beschikken hierdoor over beter inzicht in budgetten en kunnen kosten relateren aan de diverse bedrijfsonderdelen.

Voorheen gebruikten hotels en hospitality-bedrijven veel afzonderlijke systemen, gekoppeld via ingewikkelde interfaces. De nieuwe Ctac-oplossing maakt een einde aan de inzet van losstaande oplossingen, de complexiteit van verschillende koppelingen en interfaces tussen die systemen, en het beheer van verschillende applicaties. Doordat een eind wordt gemaakt aan eilandautomatisering, kent het Hotel & Hospitality Management Systeem een veel lagere TCO. Bijkomend voordeel is dat klanten ook losse componenten van de oplossing kunnen aanschaffen en implementeren. Dat maakt een gefaseerde ingebruikneming mogelijk.

Het Hotel & Hospitality Management Systeem wordt al veelvuldig gebruikt door hotels en hospitality-bedrijven in Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, Amerika en Canada, Zwitserland en Italië, en is nu exclusief via Ctac beschikbaar voor organisaties in de Benelux. De bewezen oplossing ontving onlangs de Innovatie Award Microsoft Global 2008.

/ / / / / / / / / /

Profiel Ctac
ICT-dienstverlener Ctac is gespecialiseerd in ERP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van o.a. SAP- en Microsoft-systemen en hiervan afgeleide activiteiten, zoals systeemupgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Gold Partner en Microsoft Gold Partner in Nederland en België. Bovendien is Ctac de grootste SAP-reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren ongeveer 600 organisaties, van elke bedrijfsgrootte en in uiteenlopende branches. Per ultimo september 2008 had Ctac 440 medewerkers in dienst. Ctac is actief in Nederland en België en Duitsland; het hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Het bedrijf is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC). Voor meer informatie: www.ctac.nl.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht