Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

27 januari 2009

Wortmann wil Europese actie voor verbetering vaarweginfrastructuur

Slechts 1% van de Europese infrastructuurmiddelen wordt besteed aan vaarwegen, zo blijkt uit NEA onderzoek. Dat is veel te weinig, aldus CDA Europarlementariër Corien Wortmann. De Europese Commissie moet daarom haast maken met het beloofde ontwikkelplan voor de vaarweginfrastructuur.

Het Europese ontwikkelplan voor de verbetering van de vaarweginfrastructuur was in 2006 aangekondigd bij de introductie van het actieplan voor de binnenvaart ´Naiades´. Tot op heden is het ontwikkelplan nog niet gepubliceerd. Binnenkort start wel al de discussie over de toekomst van de Europese infrastructuurmiddelen (TEN-budget).

Corien Wortmann: "Een snelle publicatie van het Europese ontwikkelplan voor de vaarweginfrastructuur is absoluut noodzakelijk. Als Europa het geld voor de infrastructuur opnieuw gaat verdelen, moet het voor iedereen klip en klaar zijn dat meer investeringen in de Europese vaarwegen nodig zijn. Er zijn voor de binnenvaart nog te veel knelpunten in de Europese vaarweginfrastructuur".

Wortmann heeft vragen gesteld aan de Europese Commissie wanneer het ontwikkelplan op tafel ligt.