Persbericht 27 januari 2009

Wacom's digitale handtekening technologie omarmt door Franse wetgeving


· Franse overheid kent als eerste in Europa de digitale handtekeningen wettelijke status toe

Wacom, marktleider op het gebied van pen-tabletten, interactieve pen-displays en intuïtieve bedieningspanelen, kondigt vandaag aan dat de technologie van de digitale handtekening is goedgekeurd door het juridisch systeem van Frankrijk. De Franse overheid heeft als eerste in Europa het belang van de digitale handtekening erkend en een wet goedgekeurd die formuleert dat vanaf heden documenten die zijn getekend door middel van een digitale handtekening als wettelijk worden erkend.
De eerste proef werd uitgevoerd door Rachida Dati, Minister van Juridische Zaken en Eric Besson, Staatssecretaris bij de Franse Hoge Raad voor het Notariaat die een elektronisch notarieel document tekenende op een Wacom tablet. De handtekening die tijdens deze bijeenkomst op dit geheel papierloze document werd gezet, schept het precedent voor de totale digitalisering van notariële documenten in Frankrijk.
De adoptie van digitale handtekeningen maakt het mogelijk om alle juridische activiteiten te vereenvoudigen en te versnellen. Het belangrijkste winstpunt is de tijdsbesparing: in het geval van het Frans notarieel system kan een koper gewoon één handtekening bijvoegen, in plaats van iedere van de 40 of meer pagina's, die een koopcontract meestal bevat, apart te paraferen. Het versimpelt het proces ook, wat vooral handig is voor bijvoorbeeld ouderen, omdat het niet langer nodig is om bij het notariskantoor langs te gaan. In plaats daarvan, kan een ambtenaar bij hen thuis langs komen om het document te laten tekenen. Daarnaast leidt een elektronische handtekening voor notarissen, of andere juridische beroepen tot een besparing op het gebied van papier, tijd, archief ruimte en data beheer en overdracht. Wacom Europe GmbH · Europark Fichtenhain A9 · 47807 Krefeld · Germany · www.wacom.eu





2/3

Persbericht 27 januari 2009

De STU-500, het LCD signature tablet van Wacom, is een intuïtief en gebruiksvriendelijk apparaat dat al gekozen is door bancaire instellingen en grote distributie netwerken vanwege zijn precisie, zijn vermogen om verwerkingskosten en de hoeveelheid administratief werk die komt kijken bij het uitvoeren van een transactie significant te reduceren. Door zijn hoge resolutie is het mogelijk om een hoge kwaliteit handtekening te vervaardigen. Het tablet is speciaal geoptimaliseerd om aan de voorwaarden van handtekening verificatie en certificering te voldoen. Wanneer de handtekening op het scherm wordt gezet, registreert de sensor biometrisch informatie over de handtekening, zoals de snelheid en de druk op de pen. De geïntegreerde digitaliseerder onderscheidt nauwkeurig 512 verschillende drukniveau's. De positie van de digitaliseerder wordt gevangen als een XY coördinaat met een resolutie van 2,540 lpi en de individuele druk, ritme en schrijfsnelheid maakt het mogelijk om de specifieke karakteristieken van elke handtekening te definiëren. De betrouwbaarheid van een handtekening op een STU-500 tablet is volledig, waardoor vervalsing haast onmogelijk is. Het tablet is ideaal voor dynamische verificatie en handtekening beveiligingsapplicaties, vanwege de hoge kwaliteit biometrische data waarmee de handtekening gepaard gaat.

De STU-500 is ontworpen in samenwerking met Softpro GmbH, ontwerpers op het gebied van handtekening registratie en verificatie software. Het tablet is speciaal geoptimaliseerd voor betrouwbare identificaties. Het biedt een grotere garantie tegen fraude. Softpro heeft dit apparaat in de markt gezet onder de naam `SignPad eSignio'.

Meer informatie over de Wacom handtekening producten is beschikbaar op www.wacom.eu in de producten pagina.

Over Wacom
Wacom Europe GmbH is een dochteronderneming van Wacom Company, Ltd. (Tokyo Stock Exchange 6727). Wacom®, opgericht in 1983, is een wereldwijd opererende onderneming met hoofdkantoor in Japan met dochterondernemingen en kantoren in de gehele wereld om de marketing en distributie te ondersteunen in 150 landen. Wacom's visie is om mensen en technologie dichter bij elkaar te brengen met natuurlijke interface technologie. Daarmee is de onderneming de leidende fabrikant geworden van pentabletten, interactieve pen displays en digitale interface oplossingen. De geavanceerde technologie van Wacom's intuïtieve invoerinstrumenten wordt wereldwijd gebruikt voor het creëren de meest opwindende digitale kunst, film, speciale effecten, mode en vormgeving en voorziet Wacom Europe GmbH · Europark Fichtenhain A9 · 47807 Krefeld · Germany · www.wacom.eu





3/3

Persbericht 27 januari 2009

zakelijke en thuisgebruikers met de vooraandstaande technologie om hun persoonlijkheid tot uitdrukking te brengen. Miljoenen consumenten gebruiken de draad- en batterijloze, drukgevoelige pentechnologie. De onderneming biedt zijn producten ook aan als OEM-oplossing voor vooraanstaande fabrikanten die nieuwe markten bedienen.

Wacom's gepatenteerde digitale interface technologie, Penabled® genaamd, wordt ook aangeboden aan fabrikanten van PC en Macintosh computers. De gepatenteerde RRFC touch technologie is toegevoegd aan de lijst van oplossingen. De meeste Tablet PC fabrikanten vertrouwen op de geavanceerde eigenschappen en de betrouwbaarheid van Wacom's inputtechnologie. Tevens speelt Wacom's pen and touch technologie een essentiële rol in de ontwikkeling van leading-edge mobiele apparatuur, zoals smart phones en PDA's. Wacom zet zich in om de merkonderdelen uit te breiden en zal doorgaan met het uitrollen van nieuwe invoertechnologieën die voor een natuurlijke en intuïtieve computerervaring zorgen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Tineke Meijerman Michael Domke Hill & Knowlton Nederland Wacom Europe GmbH tel: + 31 (0) 20 404 47 07 tel: +49 2151 3614­304 fax: + 31 (0) 20 644 97 36 fax: +49 2151 3614­333 e: tmeijerman@hillandknowlton.com e: michael.domke@wacom.eu

Wacom Europe GmbH · Europark Fichtenhain A9 · 47807 Krefeld · Germany · www.wacom.eu






---- --