Socialistische Partij

Tent voor Gaza op Grote Markt

27-01-2009 * Zaterdag 24 januari stonden de SP en ROOD samen met het Midden Oostenplatform met een tent voor het Grand Theater op de Grote Markt. Zo vroegen zij aandacht voor de gevolgen van de Israëlische aanval op de Gazastrook. De tent staat symbool voor de tienduizenden van wie de huizen zijn gebombardeerd en die nu geen ander onderkomen hebben dan een tent. In veel steden in de wereld is uit solidariteit zo'n 'Gazatent' opgebouwd. Jannie Visscher opende namens de SP de tent.

Aan de Israëlische aanval, waarbij meer dan 1300 doden zijn gevallen, is (tijdelijk) een einde gekomen. Maar daarmee is nog geen einde gekomen aan de bestaande situatie van Israëlische bezetting, de afsluiting van de Gazastrook en de dreiging die Israël blijft uitoefenen. Stopzetting van de gevechten is een stap. Maar zolang die niet leidt tot initiatieven voor een rechtvaardige en duurzame vrede moet er druk op Israël worden uitgeoefend om de bezetting van Palestina en de afsluiting van Gaza te beëindigen.

In de tent konden bezoekers hun handtekening zetten onder een petitie, een olijfboom sponsoren en geld doneren aan de stichting Groningen-Jabayla voor werderopbouw. Bovendien werd er door de SP opgeroepen voor de thema-avond met Anja Meulenbelt over het conflict van vrijdag 30 januari. Wil je hier ook bij zijn? Kom dan om 20.00 uur, SP pand aan de Nieuwe Boteringestraat 74.