Ingezonden persbericht


Viadeo neemt grootste Indiase netwerksite apnaCircle.com over

Overname onderstreept groeiambities Viadeo; na China en Mexico breidt Viadeo zijn activiteiten uit naar India

Amsterdam, 27 januari 2009 - Viadeo, een van de grootste sociale netwerken voor zakelijk gebruik ter wereld, neemt apnaCircle.com over. apnaCircle.com is de grootste zakelijke-netwerksite in India. De overname volgt op de inlijving van de Chinese netwerksite Tianji in december 2006 en de opening van een nieuwe vestiging in Mexico in november 2008. Met de overname van de grootste netwerksite van India onderstreept Viadeo zijn internationale groeiambities.

De internationale groeistrategie van Viadeo richt zich op opkomende economieën, zoals India, maar ook op Europese landen waar het bedrijf nog niet actief is. Viadeo wil zichzelf positioneren als 'multiregionaal'. De strategie van het bedrijf is gebaseerd op twee centrale aspecten: het openen van regionale kantoren en het opbouwen van relaties met toonaangevende lokale partners.

Viadeo zal de naam apnaCircle.com handhaven, omdat de naam en het netwerk perfect aansluiten bij de Indiase zakelijke gewoonten. Deze beslissing is gebaseerd op het idee dat een zakelijk netwerk nauw moet aansluiten bij de lokale cultuur en altijd dicht bij zijn leden moet blijven. De huidige leden van apnaCircle.com voegen zich bij de 6,5 miljoen bestaande Viadeo-leden.

apnaCircle.com is opgericht door Sabeer Bhatia en Yogesh Bansal. Het zakelijke netwerk heeft op dit moment 350.000 leden verspreid over geheel India. Viadeo wil het aantal leden van apnaCircle.com vóór eind 2009 laten groeien naar één miljoen. Sabeer Bhatia is medeoprichter van Hotmail en hèt gezicht van internet in India. Met zijn grote kennis en expertise zal hij een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het Viadeo-netwerk in India en in de rest van de wereld.

"De overname van apnaCircle.com biedt ons een aantal uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden", zegt Dan Serfaty, CEO en oprichter van Viadeo. "Het is tevens een mooie kans om te profiteren van de kennis van lokale teams. We zijn met name verheugd dat Sabeer Bhatia toetreedt tot ons team. Ook zijn we trots op het vertrouwen dat hij in ons heeft en blij met zijn bereidheid actief mee te denken over onze ontwikkelingsstrategie."

Bennett, Coleman & Co. Ltd. (BCCL), aandeelhouder van apnaCircle.com, neemt ook een aandeel in Viadeo. BCCL is de grootste mediagroep van India. Het bedrijf is eigenaar van verschillende publicaties, waaronder The Times of India, en van een aantal Engelstalige televisiestations. BCCL heeft advertentieruimte beschikbaar gesteld voor Viadeo, waardoor het bedrijf exposure krijgt in de belangrijkste Indiase media. Door de Indiase bevolking regelmatig te confronteren met advertenties van apnaCircle.com, hoopt Viadeo het doel van één miljoen leden eind dit jaar te bereiken.

# # #

Over Viadeo
Viadeo is een van de grootste zakelijke sociale netwerken ter wereld. De leden ervan gebruiken Viadeo om online in contact te komen met (potentiële) klanten, leveranciers, businesspartners, werkgevers en werknemers in de gehele wereld. Viadeo is in 2003 opgericht als privénetwerk van 200 ondernemers. Zij waren, en zijn nog steeds van mening dat het online delen van businesskennis en oplossingen voor dagelijkse problemen grote voordelen kan opleveren. In december 2004 werd het netwerk publiekelijk toegankelijk. Het telt nu wereldwijd 6,5 miljoen gebruikers en meer dan twee miljoen gebruikers in China dankzij zijn strategische partnership met het grootste Chinese netwerk voor professionals. Leden kunnen hun profiel aanmaken in het Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits, Portugees, Italiaans en Chinees.

Ingezonden persbericht