Persbericht

27 januari, 2009

Riverbed integreert WAN-optimalisatiesoftware op HP ProCurve switching-infrastructuur

~ Riverbed treedt toe tot HP ProCurve Open Network Ecosystem ~

Riverbed Technology kondigt vandaag het partnerschap aan met HP ProCurve. Op deze manier biedt Riverbed WAN-optimalisatie via het HP ProCurve Open Netwerk Ecosystem (ProCurve ONE), een nieuw samenwerkingsprogramma van verschillende leveranciers.

Riverbed integreert zijn Riverbed Optimization System (RiOS)-software met de HP ProCurve ONE Services zl-module voor de HP ProCurve Switch 5400zl en 8200zl series. De integratie consolideert de partnerapplicaties op een standaardplatform, verlaagt operationele kosten en optimaliseert de rack-ruimte. De RiOS-software ondersteunt tevens de Steelheads. De WAN-optimalisatie van Riverbed die draait op de ProCurve-infrastructuur biedt klanten een vernieuwde datacenter-oplossing. Deze oplossing biedt CIO's een helpende hand bij conflicterende eisen op het gebied van het centraliseren van IT, het spreiden van werknemers en het besparen van kosten. En deze zijn door de WAN-optimalisatie tegelijkertijd realiseerbaar. De oplossing wordt in de tweede helft van 2009 geïntroduceerd.

Klanten die de WAN-optimalisatie van Riverbed in combinatie met de HP ProCurve ONE-producten installeren, vereenvoudigen op deze manier hun IT-infrastructuur en verlagen de totale kosten voor het beheer. Tegelijkertijd verbetert de applicatieperformance en bevordert het de samenwerking tussen teams die op verschillende locaties werkzaam zijn. Daarnaast is data beter beveiligd en worden de kosten van bandbreedte gereduceerd.

"Initiatieven zoals het centraliseren van IT, virtualisatie en het consolideren van datacenters verhogen de efficiëntie en beheermogelijkheden, terwijl kosten worden verminderd", zegt Eric Wolford, senior vicepresident, marketing en business development bij Riverbed. "Toch veroorzaken deze initiatieven regelmatig prestatieproblemen bij vestigingen op afstand en dat kan de winst van organisaties negatief beïnvloeden. De WAN-optimalisatie-oplossingen helpen deze problemen te voorkomen en zijn essentieel bij het consolideren van IT-systemen en het optimaliseren van arbeidskracht. De toevoeging van RiOS in het HP ProCurve Open Network Ecosystem biedt een goede oplossing voor klanten die overstappen naar de nieuwe generatie datacenter-modellen. RiOS verlaagt kosten, vermindert complexiteit en verhoogt tegelijkertijd de applicatieperformance en productiviteit van werknemers."

HP ProCurve is geschikt voor vaste en draadloze netwerken. De Adaptive Network-visie van ProCurve zorgt voor veilige gestandaardiseerde oplossingen die de organisatie van netwerken optimaliseert en waardevoller maakt voor bedrijven. Deze oplossingen verminderen de complexiteit, zijn optimaal beveiligd en verhogen de productiviteit. Bovendien zijn ze uitgebreid getest en eenvoudig te integreren in de bestaande netwerken van organisaties. Voor onvoorziene problemen staat een speciaal team van ProCurve klaar om te assisteren bij problemen. Door nauw samen te werken met geallieerde partners kan de kern van het probleem snel worden aangepakt.

"Door HP ProCurve ONE maken de meest innovatieve en gerenommeerde organisaties wereldwijd gebruik van onze technologie om de efficiëntie van hun datacenters te vergroten", zegt Marius Haas, senior vicepresident en general manager bij HP ProCurve. "Door WAN-optimalisatie van Riverbed te combineren met de ProCurve switching-infrastructuur, leveren we een solide oplossing voor organisaties met vestigingen op verschillende locaties."

WAN-optimalisatie van Riverbed voorkomt een aantal ernstige problemen, zoals trage werking van applicaties en onvoldoende bandbreedte tussen locaties. De Steelheads van Riverbed verbeteren de applicatieperformance tussen datacenters, kantoren en mobiele werknemers met 50 tot 100 procent. Dit biedt organisaties de mogelijkheid om hun IT te versterken, data-integriteit te vergroten, en arbeidsproductiviteit en samenwerking te verbeteren. Dit alles terwijl de kosten voor IT juist afnemen.

(528 woorden)