Persbericht

Double-Take® Software's nieuwe GeoCluster® ondersteunt kosteneffectieve uitgestrekte clustering voor Microsoft Hyper-V ~ Op software gebaseerde replicatie-oplossing is ontworpen voor naadloze integratie met failover clustering zonder gedeelde opslag ~

Brussel, 27 januari 2009 - Double-Take® Software (NASDAQ: DBTK) breidt zijn GeoCluster®-aanbod uit om failover clustering en de op hypervisor gebaseerde virtualisatie in Windows Server 2008 te ondersteunen. GeoCluster is de enige op software gebaseerde replicatie-oplossing die naadloos integreert met failover clustering. Gedeelde opslag is niet nodig en het laat klanten gemakkelijk geografisch verdeelde clusters creëren.

GeoCluster breidt de clustercapaciteiten uit die geboden worden als onderdeel van Windows Server. Het laat een failover cluster bouwen zonder de noodzaak voor gedeelde opslag, waardoor clusters ook op verschillende fysieke locaties kunnen zijn. Het wegnemen van de behoefte voor gedeelde opslag voorkomt dat het een single point of failure is voor geclusterde applicaties. Het verbetert de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van applicaties die draaien op Windows Server 2008. Door de uitbreiding van de capaciteiten van Windows Server 2008 failover clustering - beschikbaar bij de enterprise en datacenter edities van Windows Server 2008 - biedt GeoCluster aanvullende gegevensbescherming, verbeterde disaster recovery en continue toegang tot data en applicaties op verschillende locaties.

"GeoCluster gebruikt Double-Take's bewezen data-replicatiemogelijkheden om geclusterde workloads op dezelfde makkelijke en kosteneffectieve manier te beschermen als niet geclusterde workloads," zegt Bob Roudebush, director of solutions engineering bij Double-Take Software. "Door de cluster capaciteiten in Windows Server uit te breiden, maakt GeoCluster high availability clustering niet alleen tot een lokale beschikbaarheidstool, maar ook tot een disaster recovery oplossing."

De laatste versie van GeoCluster is een kosteneffectieve aanvulling op failover clustering-mogelijkheden van Windows Server 2008 voor cruciale, high availability Windows-applicaties. Met de introductie van Microsoft Windows Server 2008 Hyper-V kunnen IT-beheerders bijvoorbeeld virtuele machines eenvoudig verplaatsen tussen Hyper-V hosts die de nieuwe quick migration feature gebruiken in combinatie met failover clustering. Deze mogelijkheid wordt geleverd met elke licentie van Windows Server 2008 Enterprise en Datacenter edities. Dit is gecombineerd met uitgebreide virtualistie gebruiksrechten voor ieder van deze versies. Door de toevoeging van GeoCluster kunnen organisaties Hyper-V workloads clusteren, zelfs als ze geen toegang hebben tot een storage area network. Bovendien kan quick migration gebruikt worden om virtuele machines niet alleen binnen het datacenter te verplaatsen, maar tussen elke knoop in een cluster, ongeacht de geografische locatie.

"Ongeveer een derde van onze klanten gebruiken de clustering en high-availability functionaliteit van Windows Server 2008. Zij gebruiken server virtualisatie om door consolidatie de kosten omlaag te brengen en de efficiëntie van business continuity-initiatieven te verhogen," zegt Zane Adam, senior director of virtualization strategy bij Microsoft Corp. "Double-Take Software's GeoCluster integreert naadloos in Windows Server 2008 en Hyper-V. Het voorziet klanten van een kosteneffectieve software-oplossing om clusterapplicaties te beschermen en te managen op verschillende locaties."

Voor meer informatie over Double-Take Software en GeoCluster, kijk op http://www.doubletake.com/english/products/geocluster/Pages/default.aspx.

(450 woorden)