Ingezonden persbericht


F5 Networks lanceert BIG-IP-oplossingen voor HP ProCurve

F5 BIG-IP optimaliseert applicatieprestaties, vermindert complexiteit en kosten en ondersteunt bedrijfsgroei

Schiphol-Rijk, 27 januari 2009 â¤* F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd marktleider in Application Delivery Networking (ADN), sluit zich aan bij het HP ProCurve Open Network Ecosystem (HP ProCurve ONE). Het bedrijf biedt vanuit dit programma zijn BIG-IP(TM) Application Delivery Controller-producten (ADC) aan gebruikers van de HP ProCurve ONE-infrastructuur. Zij profiteren hierdoor van een grotere flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid. F5-klanten kunnen dankzij deze strategische samenwerking kiezen voor een veilige multi-vendor IT-omgeving als alternatief voor de kostbare merkgebonden systemen.

Het nieuwe HP ProCurve ONE multi-vendor programma levert uitgebreid geteste en gecertificeerde oplossingen die zijn afgestemd op de ProCurve-technologie van HP. Via deze samenwerking tussen F5 en HP zijn organisaties wereldwijd in staat te werken met hoogwaardige applicaties en diensten in een gestandaardiseerde netwerkomgeving. Dit zonder de onzekerheid die traditionele multi-vendor oplossingen vaak kenmerkt. Bedrijven kunnen met de ProCurve ONE-oplossingen bedrijfsgroei stimuleren, kosten en risico's verlagen en hun bedrijfsprestaties verhogen.

'Dankzij de samenwerking met vooraanstaande technologieleveranciers biedt HP ProCurve ONE zijn klanten een alternatief op het gebied van netwerken. Klanten die hun IT-infrastructuur willen vernieuwen of veranderen, zitten vaak in de houdgreep van merkgebonden, single-vendor omgevingen. Deze samenwerking bevrijdt ze daar uit', zegt Fred Noordam, Country Manager Nederland bij F5 Networks. 'F5 is een gerenommeerde speler op de ADC-markt. Daardoor is F5 de ideale partner voor datacenterprojecten van HP. Deze projecten ondersteunen IT- en bedrijfsdoelstellingen van onze zakelijke klanten wereldwijd, zoals het verlagen van de kosten en de risico's en het versnellen van bedrijfsgroei via IT-flexibiliteit en operationele efficiëntie.'

'Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar hoogwaardige netwerkalternatieven met een betere prijs-kwaliteitverhouding. Tegelijkertijd willen deze bedrijven de operationele risico's verkleinen die de keuze van nieuwe leveranciers met zich meebrengt', zegt Mark Fabbi, vicepresident en analist bij Gartner. 'Gevirtualiseerde open platforms met een sterk certificering- en supportniveau komen optimaal tegemoet aan deze eisen.'

HP voegt de F5 ADN-oplossingen toe aan de technische en verkooptrainingen voor het ProCurve-verkoopteam en partners. Daarnaast gaat F5 deelnemen aan regionale partnerevenementen.

'HP ProCurve combineert zijn eigen technologie met die van een aantal zeer innovatieve, gerespecteerde en visionaire bedrijven in de wereld. Hiermee ondersteunt HP zijn klanten bij het inspelen op de steeds sneller veranderende markt', zegt Marius Haas, senior vicepresident en algemeen directeur van HP ProCurve. 'HP ProCurve en onze HP ProCurve ONE-partners hebben een gezamenlijk doel, namelijk klanten ondersteunen bij het sneller omarmen van de nieuwe generatie datacenters. Wij doen dit door innovatieve netwerkoplossingen toe te voegen aan het zeer brede HP-portfolio op het gebied van servers, opslag, diensten en software.'

Beschikbaarheid
Organisaties kunnen per direct beschikken over de ADN-oplossingen van F5 voor HP ProCurve. Daarnaast is het mogelijk voor bedrijven zich aan te sluiten als HP-F5-partner. Meer informatie hierover is te vinden via www.f5.com/solutions/technology-alliances/infrastructure/hp.html. Daarnaast is er een online persmap beschikbaar van HP ProCurve en is er een webcast van de persconferentie van HP gemaakt. Deze zijn te bekijken op www.procurve.com/Adaptive_Network.htm.

####

Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. De toevoeging van intelligentie aan en beheerbaarheid van het netwerk zorgt voor het offloaden van applicaties en optimaliseert de storagelaag voor data. Hierdoor breidt F5 de kracht van intelligente netwerken uit naar alle niveaus voor applicatiebeschikbaarheid. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbeveiliging op een intelligente manier en vergroot zo de applicatiebetrouwbaarheid. Meer dan zestienduizend organisaties en serviceproviders vertrouwen hun applicaties toe aan F5-technologie. Het hoofdkantoor van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd te Schiphol-Rijk. Meer informatie:www.F5.com.



Ingezonden persbericht