Ingezonden persbericht


Persbericht
CBR - Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen:
Omvangrijke digitale dossiers met TeleForm van Simac Datacollect

Ede/Rijswijk, 27 januari 2009 - - Het CBR ontwikkelt en implementeert met Simac Datacollect documentverwerkingstoepassingen. Al sinds het eind van de jaren 80 is het CBR een relatie van Simac Datacollect. De eerste toepassing is - in afgeslankte omvang - nog steeds actief; nieuwe toepassingen voor documentverwerking worden nog steeds geïmplementeerd.

Het CBR is een privaatrechtelijke stichting die door de minister van Verkeer en Waterstaat is belast met een verkeersveiligheidstaak: het beoordelen van de rijvaardigheid en medische geschiktheid van bestuurders en de vakbekwaamheid van professionals in transport en logistiek. Het beleid van het CBR staat in het teken van klantvriendelijkheid, transparantie en vernieuwing. Het CBR vernieuwt en verbetert haar processen en producten om de samenleving het best mogelijke product te bieden. Dat is ook te zien in de nieuwe toepassingen die het CBR in samenwerking met Simac Datacollect ontwikkelt en implementeert.

SCOOP: digitale medische dossiers

"Met de implementatie van SCOOP zijn we in een nieuwe situatie beland", stelt Wim Hessels, verantwoordelijk voor de ICT-inkoop bij het CBR. SCOOP is binnen het CBR de benaming van de medische informatiesystemen. Daar draait nu een project om de papieren dossiers te digitaliseren en nieuwe software te implementeren voor de verwerking van de documenten. "Dat project voor het scannen en digitaliseren van de documenten met TeleForm loopt sinds oktober 2006 en wordt fasegewijs doorontwikkeld", licht Roan Hamminga, applicatiebeheerder SCOOP van het CBR toe. "TeleForm gebruiken we voor het scannen van de dossiers. Ook andere documenten worden gescand en gedigitaliseerd om tot complete medische dossiers te komen." De omvang van de dossiers kan sterk verschillen: van 1 tot wel 300 pagina's. "Gemiddeld worden voor een dossier vier documenten gelijktijdig gescand", aldus Roan Hamminga. "Op jaarbasis scant en verwerkt het CBR ongeveer 340.000 Eigen Verklaringen." De SCOOP-applicatie zal de komende jaren zeker doorontwikkeld worden.

"De samenwerking met het CBR hebben we door de jaren heen als prettig ervaren", zegt Peter Bouwmans, directeur van Simac Datacollect. "Als partners kunnen we op informele basis goed zaken doen."

Simac Datacollect, Ampèrestraat 36, 6716 BN Ede.
Telefoon: 0318-649699. Website: www.datacollect.nl .

Over Simac Datacollect
Simac Datacollect, onderdeel van het aan de Euronext genoteerde Simac Techniek NV, is gespecialiseerd in het automatiseren van documenten en documentstromen (documenten in de breedste zin van het woord). Aan de ene kant betreft dat de traditionele insteek: door middel van scannen het papieren document omzetten naar digitale informatie. Aan de andere kant zijn we in staat om bestaande papieren formulieren en documenten beschikbaar te maken via een web browser en/of portal zodat er geen papier meer aan te pas komt. Het dienstenaanbod varieert van relatief eenvoudige standaardoplossingen tot en met complexe maatwerkoplossingen. Simac Techniek NV, sinds 1986 genoteerd aan de beurs in Amsterdam, is als technologiebedrijf actief in de Benelux en Midden-Europa. De kernactiviteiten zijn systeemintegratie, dienstverlening en ontwikkeling met betrekking tot ICT-infrastructuren, ICT-applicaties en industriële elektronica & automatisering. Het aantal medewerkers binnen de kernactiviteiten bedraagt ruim 800.

Voor redactionele informatie:
Influx PR - Jakob Brons - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 - 366 30 34, e-mail: jakob@influx-pr.com. (Ref.: PB0109)