Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Leiden, 27 januari 2009

BeMused: nieuwe vmbo-programma's in de Leidse musea

De Leidse musea en het archief presenteren met trots een actief en stimulerend vmbo-programma.

BeMused gaat om:

. Inspireren

. Doen en ervaren

. Beleveniswereld van leerlingen

. Nieuwe media, beeldende kunst en cultureel erfgoed

BeMused staat voor Be amused by Museums. De programma's bevatten veel hands-on activiteiten waardoor de leerlingen ervaren dat een museum meer is dan een vitrine met statische objecten. Bovendien hebben ze na een programma een aansprekend eindresultaat tot stand gebracht; zoals een parfum in de Hortus botanicus Leiden of een zelfgebouwde constructie in Museum Boerhaave. In het Regionaal Archief Leiden onderzoeken de leerlingen de bewonersgeschiedenis van het Wevershuisje en in Museum Volkenkunde ontdekken de leerlingen de oorsprong van muziek met een pda-tour en een djembé-workshop.

Let's get BeMused! Door Nieuwe Media in Stedelijk Museum De Lakenhal, door Bot Zonder Naam in Naturalis en door Beroepen in Rijksmuseum van Oudheden.

Wilt u meer weten over het vmbo-programma? Kijk dan op www.bemused.nl. Naast BeMused, draait in Leiden al tien jaar het Museum en School programma voor het basisonderwijs. Kijk op www.museumenschool.nl voor meer informatie. Via de website vindt u ook informatie over alle educatieve activiteiten in de erfgoedinstellingen.

Nieuwsgierig? Ervaar de programma's van BeMused op de NOT beurs van 27 t/m 31 januari 2009 in de Jaarbeurs te Utrecht. De Leidse musea zijn op deze onderwijsvakbeurs te vinden in hal 10, stand D014.

BeMused wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Mondriaan Stichting, Gemeente Leiden en randgemeenten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lindy van Dun, medewerker Educatie & Onderwijs, Museumgroep Leiden. Tel: 071-5139186 of e-mail lindy@museumgroep.nl.

Afbeeldingen: 2 logoÂŽs BeMused hoge resolutie
Meer afbeeldingen en foto's zijn beschikbaar op aanvraag.


---- --