Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
27 januari 2009


--Persbericht-

Politie en BOA's samen in actie tegen parkeeroverlast Na periode van waarschuwen worden overtreders bekeurd

Politie en Buitengewoon OpsporingsAmbtenaren (BOA's) van de gemeente Oost Gelre gaan de komende maanden extra aandacht besteden aan parkeeroverlast. Het accent ligt vooral op parkeeroverlast in de woonwijken en het parkeren buiten de vakken in parkeerschijfzones.

De eerste twee weken wordt vooral waarschuwend opgetreden. Overtreders krijgen een waarschuwingsbon onder de ruitenwisser. Hieruit blijkt de overtreding, maar volgt nog geen boete. Na de waarschuwingsperiode wordt handhavend opgetreden, dus een bekeuring uitgedeeld.

Het extra toezicht is een reactie op klachten die de gemeente met regelmaat binnenkrijgt over parkeeroverlast. In woonwijken gaat het veelal om parkeren op de stoep of voor inritten. Niet alleen buurtbewoners, maar ook belangenverenigingen van ouderen of inwoners met een handicap klagen daar over. Het levert niet alleen hinderlijke, maar soms ook gevaarlijke situaties op. In parkeerschijfzones wordt vooral geklaagd over het parkeren buiten de vakken of het op een andere manier hinderlijk parkeren.

De komende maanden houden politie en BOA's gezamenlijk toezicht. Na de waarschuwingsperiode worden ook bekeuringen uitgedeeld. Doel van de actie is hinder en overlast door foutparkeren terug te dringen en gevaarlijke situaties te voorkomen. Een bekeuring voor fout parkeren kost E 60,-. Parkeren op een invalidenparkeerplaats zonder invalidenkaart kost E 150,-.

Noot aan de redactie
Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan de afdeling Communicatie, Brandt Keegstra, telefoon 0544 - 3935 52.


-----------------------
VERTROUWELIJK


---- --