Persbericht

Paré optimaliseert wereldwijde distributie met Manhattan Associates

~ Nederlandse tassenfabrikant verbetert prestaties supply chain met Manhattan ILS ~

Nieuwegein - 27 januari, 2009 - Manhattan Associates (NASDAQ: MANH), wereldwijd leverancier van supply chain-oplossingen, heeft Manhattan ILS(TM) (Integrated Logistics Solutions) geïmplementeerd bij Paré B.V., Europa's grootste importeur en exporteur van kwaliteitshandtassen. Manhattan ILS, gebaseerd op Microsoft®.NET, optimaliseert het internationale bevoorradingsnetwerk en ondersteunt het Europese Distributie Centrum (EDC) in Tynaarlo in Nederland.

Paré ontwerpt een uitgebreide collectie handtassen, reistassen, rugzakken en portemonnees. Deze worden vervaardigd in China en vervolgens verscheept naar het EDC in Tynaarlo, waar de bestellingen worden afgehandeld en de goederen worden gedistribueerd naar retailers en distributeurs in 45 landen wereldwijd. Om de warehouse- en supply chain-activiteiten te optimaliseren, besloot Paré een nieuw systeem te implementeren.

Paré maakte voorheen gebruik van een sterk op maat gemaakt Enterprise Resource Planning (ERP)-systeem om de bedrijfs- en supply chain-activiteiten te coördineren, maar dit systeem werd te duur in onderhoud. Paré koos voor Manhattan ILS om complementair te kunnen werken met Microsoft Dynamics AX en het bedrijf te voorzien van een bedrijfskritisch systeem tegen een aanzienlijk lagere TCO.

"We hebben meerdere supply chain-oplossingen vergeleken en uiteindelijk gekozen voor Manhattan ILS, omdat het eenvoudig te integreren is met Microsoft Dynamics AX. Manhattan ILS was immers de eerste supply chain-software die gecertificeerd is voor Microsoft Dynamics. Manhattan ILS is bovendien een veelgebruikte oplossing met een hele goede reputatie binnen de supply chain-industrie", zegt Manfred Veltman, IT manager bij Paré.

Na de implementatie van Manhattan ILS is de nauwkeurigheid in het pickingproces bij Paré verbeterd, resulterend in een verbeterde orderafhandeling en een verhoogde klantenservice. Omdat het nieuwe systeem RFID ondersteunt, kunnen magazijnmedewerkers goederen veel sneller wegzetten en picken dan voorheen. Dit heeft de werkdruk aanzienlijk verlaagd en de efficiëntie in het magazijn verhoogd. Daarnaast kunnen veel van de geautomatiseerde werkzaamheden van afstand op kantoor worden uitgevoerd, zodat er minder personeel nodig is in het magazijn zelf", zegt Veltman.

Een ander belangrijk voordeel van Manhattan ILS zijn de rapportage- en analysemogelijkheden. "We ontdekken nog steeds nieuwe componenten binnen het grote scala aan mogelijkheden dat Manhattan ILS biedt voor de analyse van onze activiteiten. We vertrouwen erop dat we met gebruik van deze functies onze werkzaamheden kunnen blijven verbeteren", voegt Veltman toe.

Pieter Van den Broecke, managing director Centraal Europa bij Manhattan Associates zegt: "Manhattan ILS sluit met de 'Certified for Microsoft Dynamics AX'-kwalificatie perfect aan bij bedrijven die al werken met Dynamics AX en een sterke supply chain-functionaliteit nodig hebben. We bedienen een snel groeiend aantal klanten wereldwijd, zoals Paré, die twee complementaire technologieën laten samenwerken. Manhattan ILS is zo veelzijdig dat het in verschillende technologieomgevingen prima inzetbaar is. Welke technologische infrastructuur ook gebruikt wordt, gebruikers kunnen een snelle implementatie en snelle return on investement verwachten. We zijn heel blij om te zien dat Paré al een verhoogde efficiëntie en precisie ervaart in het distributiecentrum en we kijken ernaar uit om het bedrijf in de toekomst te blijven ondersteunen."

(490 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Paré
Paré b.v. is Europa's grootste importeur en exporteur van tassen. Paré BV is uitsluitend actief in de Business-to-Business markt en levert in heel Europa aan lederwarenverkopers, -groothandels en -importeurs. Paré ontwerpt en vervaardigt ook een uitgebreide collectie damestassen, reistassen, rugtassen en portemonnees. Bezoek voor meer informatie www.pare.nl.

Over Manhattan Associates, Inc.
Manhattan Associates levert al ruim 17 jaar wereldwijde supply chain-oplossingen aan meer dan 1200 organisaties die supply chain-software, -processen en -technologie als strategische voorwaarden voor marktleiderschap beschouwen. Manhattan SCOPE(TM) is een portfolio van software-oplossingen en technologie die organisaties helpt hun supply chain van planning tot uitvoering te optimaliseren. Het Supply Chain Process Platform van SCOPE levert het fundament voor vijf essentiële productgroepen voor de supply chain: Planning en Forecasting, Inventory Optimisation, Order Lifecycle Management, Transportation Lifecycle Management en Distribution Management. Daarnaast bevat het platform applicaties die Event Management, Supply Chain Intelligence en Visibility aan Solution Suites leveren. Ook bevat het X-Suite Solutions die oplossingen en/of oplossingscomponenten combineren om te voldoen aan specifieke supply chain-uitdagingen. Meer informatie is te vinden op www.manh.com .

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u kijken op: http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Manhattan-Associates/Par-optimaliseert-wereldwijde-distributie-met-Manhattan-Associates/n/3284