Eerste verfilming werk van succesvolle schrijfster Sanneke van Hassel


Premiere Internationaal Filmfestival Rotterdam

ROTTERDAM, 20090119 -- Op 27 januari om 17.00 uur gaat de Kort Rotterdams productie `Sommige dingen zijn heel eenvoudig' in première op het Internationaal Filmfestival Rotterdam in de Grote Zaal van de Rotterdamse Schouwburg.

Het is een verfilming van het gelijknamige verhaal van Sanneke van Hassel uit `Witte veder', de verhalenbundel waarmee zij vorig jaar de BNG Literatuuurprijs won. Zij is een van de meest veelbelovende schrijvers van dit moment. Dit is de eerste keer dat haar werk verfilmd is.



De regisseur, Hester Overmars, werd in 2007 genomineerd voor een Gouden Kalf voor de documentaire `Martha Vonk gaat naar Istanbul'. Dit is haar eerste fictiefilm.



`Sommige dingen zijn heel eenvoudig' is een beklemmende film van 10 minuten over een jonge vader die zijn identiteit ontleent aan zijn hobby onderwaterzwemmen. Op een dag komt hij erachter dat zijn plek in het gezin is ingenomen door een andere man.



Acteurs zijn: Bram Coopmans (vorig jaar genomineerd voor een Louis d'Or), Astrid van Eck (o.a. Waltz) en Dragan Bakema (o.a. Olivier etc, Zwarte Zwanen) en Yinli Titt van vier jaar, die de dochter speelt.



Zie voor de trailer en meer info www.sommigedingenzijnheeleenvoudig.nl





Ihesterovermars@chello.nl