Petitie Commissie Klassiek Circus voor behoud circusdieren in Alphen


HUIZEN, 20090127 -- De Commissie Klassiek Circus heeft op 26 januari 2008 het gemeentebestuur van Alphen aan den Rijn geïnformeerd over circusdieren. Inwoners van Alphen aan den Rijn en omgeving kunnen op de website van de Commissie Klassiek Circus, www.klassiekcircus.nl, hun steun betuigen vóór het behoud van circussen mét dieren.

De Commissie Klassiek Circus heeft reeds in veel gemeenten bewerkstelligd dat gemeentebesturen geen verbod hebben ingesteld op grond van de eenzijdige informatie die over circusdieren wordt verstrekt door een minderheid die de dieren het liefst uit het circus ziet verdwijnen.

Alphen aan den Rijn overtreedt de Nederlandse wetten door aan het, overigens gewoon Nederlandse, "Staatscircus van Moskou" een vergunning te verstrekken met een beperkende voorwaarde die het werken met olifant en tijgers verbiedt. Op 28 oktober 2008 heeft de rechtbank in Groningen daarover een zeer duidelijke uitspraak gedaan in de rechtszaak tegen de gemeente Winschoten.

Commssie Klassiek Circus

De Commissie Klassiek Circus is een onafhankelijk instituut dat zich ten doel stelt een aantal vooroordelen weg te nemen welke er bestaan over het klassieke circus. De commissie spreekt daarbij namens de ruim één miljoen bezoekers die jaarlijks voorstellingen van het klassieke circus bezoeken.

De meest recente bedreiging voor het klassieke circus is het vooringenomen standpunt van dieractivisten, die met verouderde informatie en onwaarheden, een verkeerd beeld schetsen van het klassieke circus. Met als enige doel het streven naar een verbod op circus met dieren.

De voorlichtingsactiviteiten van de Commissie Klassiek Circus richten zich op het algemene publiek en beleidsmakers op lokaal, regionaal en landelijk niveau.





Commissie Klassiek Circus