BIS behaalt VCA Petrochemie certificaat


Als één van de eerste bedrijven gecertificeerd

ZWARTEWAAL, 20090127 -- BIS Industrial Services is op 5 januari jl. door DNV gecertificeerd volgens de meest volledige en geheel nieuwe VCA-norm, namelijk VCA Petrochemie 2008/05. BIS Industrial Services is één van de eerste bedrijven die deze meest vergaande certificering heeft behaald. BIS Industrial Services was al vele jaren gecertificeerd volgens de ISO 9001-2000 en VCA** norm.

De VCA Petrochemie 2008/05 richt zich vooral op de volgende gebieden:
* ketenaansprakelijkheid;
* borgen van de VCA-eisen op de werkvloer bij onderaanneming;
* gestructureerde selectie en beoordeling van onderaannemers;
* gedragsprogramma;
* risico-onderkenning door middel van Last Minute Risk Analysis (LMRA) en Start Werk Analyse.

Met name op deze vlakken is BIS Industrial Services al jaren actief met Professional Workforce (PWF) en de gedragstrainingen voor leidinggevenden. Ook de goede selectie van de onderaannemers en de invoering van de LMRA hebben er voor gezorgd dat BIS Industrial Services al klaar was voor de nieuwe VCA Petrochemie. Het VCA Petrochemie 2008/05 certificaat is het bewijs dat de door BIS Industrial Services ingeslagen weg haar vruchten afwerpt. De nieuwe certificaten zijn te vinden op de website van BIS Industrial Services, www.bis-is.com.

BIS Industrial Services beschikt in de Benelux over diverse disciplines op het gebied van industriële dienstverlening die worden ingezet onder de noemer: Solutions for Industrial Services. De onderneming is gespecialiseerd in industriële isolatie, steigerbouw, rope access, lawaaibeheersing, tracing, asbestverwijdering en vuurbescherming. BIS Industrial Services in de Benelux maakt onderdeel uit van Bilfinger Berger Industrial Services, dat onderdeel is van het Duitse beursgenoteerde bouwconcern Bilfinger Berger AG.





BIS Industrial Services