Boer zoekt kind als vakantiehulp


Grap van Jeugdjournaal wordt werkelijkheid

DE GLIND, 20090127 -- Wat als grap begon, wordt nu werkelijkheid bij de YMCA. Op 1 april vorig jaar riep het Jeugdjournaal kinderen op om de hele zomer mee te helpen op een boerderij. Duizenden kinderen reageerden. En zij waren zwaar teleurgesteld toen bleek dat ze in de maling waren genomen. YMCA Vakanties vond het een fantastisch idee en maakte er een vakantiekamp van. In juli en augustus zijn er drie weken waarin kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen meewerken op de kinderboerderij in De Glind.

Bij het Jeugdjournaal moesten de kinderen zes weken beschikbaar zijn en mochten ze hun ouders tussendoor niet zien. Dat het geen hele serieuze oproep was, hadden ze daardoor misschien wel kunnen vermoeden. De YMCA weet dat ouders en kinderen niet zo lang zonder elkaar kunnen en wil gewoon een leuke vakantie aanbieden. De vakanties zijn daarom een week lang, van zaterdag tot zaterdag.

Op de kinderboerderij kunnen de kinderen elke dag dieren aaien, eieren rapen, geiten melken, voeren en water geven, helpen de stal uitmesten, konijnen knuffelen en ritjes op de pony maken. Wie wil dat nou niet? Er zijn ook een speeltuin en een schateiland in de buurt. Behalve boerderijwerk staan ook een dagje zwembad en veel spelletjes in het bos op het programma. De kinderen verblijven met een groep leeftijdgenoten op het YMCA Kampeercentrum in Leusden.

Meer info
De precieze data van de kinderboerderijweken zijn: 18-25 juli, 25 juli-1 aug en 8-15 augustus. Deelname kost ¤ 295,- per kind. Voor meer informatie kunt u terecht op www.ymca.nl/vakanties of contact opnemen met de YMCA via 035-6668700.