Privacy bestaat niet meer, maar wie durft het ons te vertellen


AMSTERDAM, 20090126 -- Op 27 januari 2009 vindt het debat "Privacy bestaat niet meer, maar wie durft het ons te vertellen?" plaats, georganiseerd door Dröge & van Drimmelen en De Rode Hoed. Jacob Kohnstamm (voorzitter College Bescherming Persoonsgegevens), Elco Brinkman (voorzitter Bouwend Nederland en Nationaal ICT-instituut in de Zorg) en Imke Leenders (lid Digiraad) discussiëren na een inleiding door Bart Schermer (partner adviesbureau Considerati en docent Universiteit Leiden) over de vraag in hoeverre burgers en bedrijven op de hoogte zijn van de kansen en bedreigingen die samenhangen met hun privacy.

Privacy is een veelbesproken onderwerp in het internettijdperk. Zijn mensen zich voldoende bewust van privacyaspecten en is voorlichting niet nodig? Of moeten overheid en bedrijfsleven duidelijker vertellen wat de gevolgen zijn van de huidige technologische ontwikkelingen?

Onder leiding van Marike Simons wordt gediscussieerd over wat dan eigenlijk de boodschap is die de burger zou moeten horen over ontwikkelingen op het gebied van privacy. Is deze wel zo gemakkelijk te vertellen, zonder bedreigend over te komen? Of heeft wie niks verkeerd doet, niets te vrezen?

Titel: `Privacy bestaat niet meer, maar wie durft het ons te vertellen?'

Datum: dinsdag 27 januari 2009

Aanvang: 20.15 uur

Verwachte afloop: 22.00 uur

Organisatie: Dröge & Van Drimmelen en De Rode Hoed

Kosten toegang: ¤ 8,- via www.rodehoed.nl en ¤ 9,- aan de deur

Informatie: www.rodehoed.nl





Ingezonden persbericht