Beter rekenonderwijs kan al in 2009


GRONINGEN, 20090126 -- Basisscholen hoeven niet te wachten tot 2010 om te kunnen beginnen met beter rekenonderwijs. Voor de zomer verschijnt bij Scala leuker leren Het Grote Rekenboek: de nieuwe bovenbouwmethode die leerling, leerkracht en ouder het overzicht terug geeft. De methode is een antwoord op de recente kritiek op het realistische rekenonderwijs en volgt de adviezen van de Stichting Goed Rekenonderwijs.

De basisvaardigheden, hoofdrekenen en cijferen, staan centraal. Kinderen oefenen net zolang totdat ze de rekenregels onder de knie hebben. Ze leren beproefde strategieen zoals onder elkaar rekenen en de staartdeling.
Pas daarna gaan ze toepassen in contexten. Kinderen zijn dus primair bezig met rekenvaardigheid en niet met taalvaardigheid, een uitkomst voor taalzwakke leerlingen.

De aanschaf van een nieuwe methode is een tijdrovende en dure aangelegenheid voor de school. Aanschaf van Het Grote Rekenboek blijft beperkt tot de bovenbouw en is bovendien per leerling erg goedkoop. Zowel de methodische aanpak als de uitvoering is overzichtelijk en voordelig. Scholen kunnen dus meteen starten en de prestaties van hun leerlingen verbeteren.

De nieuwe methode wordt gepresenteerd op de onderwijsbeurs NOT, hal 11 stand F067.
Kijk voor meer info op www.hetgroterekenboek.nl