Aquador ontwikkelt energie- en waterbesparend thermisch desinfectiesysteem


Milieubewust waterbesparend desinfecteren van openbare douche gelegenheden waardoor Legionella geen kans meer krijgt

HOOGBLOKLAND, 20090127 -- In openbare douche gelegenheden bij sporthallen, scholen, recreatie gebouwen en zwembaden is na afloop van het sporten een douche nemen gebruikelijk. De sporters willen geen risico om tijdens het douchen een Legionella besmetting op te lopen. Douches zijn aërosolvormende tappunten die mogelijk een Legionella bacterie bevatten. Aquador in Hoogblokland ontwikkelde een nieuw douche systeem dat het risico van een Legionella besmetting kan voorkomen. Het Markshower System is een thermisch desinfectie systeem, en wordt gevormd door doorstromende aansluitblokken te plaatsen bij douchekoppen.

In tegenstelling tot andere systemen in de markt laat het Markshower System tijdens het thermisch desinfecteren geen water uit de douches stromen. Veilig voor de gebruikers en geen kans op verbranding tijdens een desinfectie.

Stilstaand water in de leiding of douchekop is ook niet meer mogelijk. Het systeem zorgt ervoor dat een continue circulatie tot stand wordt gebracht op bestaande douches met gescheiden of mengwater voeding. Bestaande douchesystemen moeten wekelijks of maandelijks worden doorgespoeld. Het regelmatig handmatig spoelen is een kostbare en tijdrovende aangelegenheid.

Het Markshower System is energie- en waterbesparend en veilig in het gebruik. Het ministerie van VROM geeft de voorkeur aan thermisch beheer boven andere alternatieven welke op de markt zijn. Het Markshower System voldoet dan ook aan de voorwaarden welke door VROM zijn vastgelegd.

Achtergrond
Aquador in Hoogblokland is een bedrijf dat zich als specialist bezig houdt met het reinigen en desinfecteren van drinkwaterinstallaties en leidingsystemen. Vanaf de drinkwaterbron tot het drinkwatertappunt in gebouwen wordt door Aquador op deskundige wijze de microbiologische kwaliteit verzorgd.

Veilig drinkwater is in ons land bijna vanzelfsprekend. Vaak wordt vergeten dat na de watermeter de verantwoordelijkheid ligt bij de eigenaar. Leidingsystemen worden zelden of nooit inwendig gereinigd, waardoor in een leiding een rijke voedingsbodem ontstaat voor bacteriën (zoals de Legionella bacterie) en micro-organismen, de zogenaamde biofilm.

Voor meer informatie: www.aquador.nl