Routenet maakt maandelijkse autokosten inzichtelijk


Automobilist gaat voorbereid het nieuwe jaar in met kostenberekening van `Mijn Auto'

UTRECHT, 20090127 -- De gebruikers van Routenet.nl, de online routeplanner van Locatienet, kunnen nu gebruik maken van de nieuwe dienst Mijn Auto. In samenwerking met Zomoto biedt Routenet de mogelijkheid om een maandelijkse kostenberekening te maken van het autogebruik. Dit wordt berekend op basis van actuele brandstofprijzen en een samengestelde prijs voor vaste kosten, zoals verzekering, belasting en afschrijving. Daarnaast kan de fiscale bijtelling van de zakenauto berekend worden. Zo kan de gebruiker weloverwogen beslissen om een lease auto al dan niet privé te rijden.

Voor veel Nederlandse gezinnen is het autogebruik na de woonlasten de belangrijkste maandelijkse kostenpost. Veranderingen in brandstofprijzen en belastingen hebben dus een grote invloed op het budget. Met Mijn Auto wordt de automobilist bewust van de frequentie van zijn autogebruik en de daarbij behorende nettokosten. Door het ingeven van een kenteken zoekt Routenet de verbruiksgegevens van het betreffende voertuig. Vervolgens kan bij iedere route de frequentie worden aangegeven op basis waarvan de maandelijkse kosten worden berekend. Zo krijgt men, met slechts het ingeven van de routes en het kenteken, een totaaloverzicht van de brandstofkosten en overige vaste kosten. Hierbij kan een onderscheid worden gemaakt tussen werk- en privéritten.

Sebastiaan Raaphorst, directeur bij Locatienet: "De economische vooruitzichten voor 2009 zijn niet altijd even positief en steeds meer mensen willen hun uitgavenpatroon inzichtelijk kunnen maken. Eerder dit jaar lanceerde Routenet al de functionaliteit om brandstofkosten te berekenen. Nu maakt de samenwerking met Zomoto het mogelijk om de maandelijkse kosten van het autogebruik in kaart te brengen. Zo kunnen we de gebruiker van Routenet.nl nog meer persoonlijke service bieden."

Routenet





Ingezonden persbericht