De Doelen Concertgebouw

Nelly Miricioiu zingt Poulencs La voix humaine
Nelly Miricioiu
DI 27 JAN '09 | GROTE ZAAL | 20.15

NELLY MIRICIOIU ZINGT POULENCS LA VOIX HUMAINE

EN FIRMA RIEKS SWARTE IN RAVELS LENFANT ET LES SORTILÈGES (BEIDE SCENISCH)

concert in deze abonnementen:
Opera
Opera + Luistercursus
prijs
normale prijs
EUR 29
met reductie
Rpas/65 plus EUR 27
met reductie
cjp EUR 20
jongeren t/m 16 jaar
EUR 7
bestel nu!
Nelly Miricioiu - sopraan en Limburgs Symfonie Orkest o.l.v. Ed Spanjaard

-

-
Poulenc: Nelly Miricioiu - sopraan
Neil Wallace - mise en espace
Tessa Joosse - film
Ravel: Rieks Swarte - regie, film en beeld
Barbara Kozelj en Helen Lepalaan - mezzosopraan Selma Harkink en Laila Sbaiti - sopraan
Erik Slik - tenor
Zhenhua Chang - bariton
Niels van Doesum - bas
programma:
Poulenc La voix humaine
Ravel Lenfant et les sortilèges

-
De wereldster Nelly Miricioiu schittert deze avond in Poulencs La voix humaine. Hierna klinkt Lenfant et les sortilèges van Ravel, gespeeld en vormgegeven door Firma Rieks Swarte met schaduwpoppen die op spectaculaire wijze op een gigantisch beeld worden geprojecteerd. Sprookjesachtige Franse noten gevangen in mysterieuze, associatieve beelden.
Ravels Lenfant et les sortilèges (Het kind en de spookbeelden) is misschien wel de mooiste kinderopera die er bestaat. Het verhaal van Colette is van een ontwapenende eenvoud: een verwend joch besteedt zijn tijd voornamelijk met zich vervelen. Hij snijdt in het behang, kerft in de oude eik in de tuin, prikt de merel zijn mooie ogen uit pest de eekhoorn, de kikker en de andere dieren, smijt met de Chinese kopjes en scheurt er lustig op los in zijn sprookjesboek. En dit is nog maar een deel van zijn streken. Als hij weer eens weigert zijn huiswerk te maken slaan zijn slachtoffers toe en maken hem het leven zuur door tot leven te komen. Het kind krijgt het er Spaans benauwd van en roept om zijn moeder.
Het Limburgs Symfonie Orkest en solisten spelen de opera, onder leiding van Ed Spanjaard, in een concertante uitvoering, aangevuld met live poppenspel met papieren popjes, door de Firma Rieks Swarte. Een spel dat levensgroot wordt geprojecteerd met de video-beamer. Op een grote decortekening brengen de poppenspelers het verhaal tot leven. Je ziet het hele verhaal geprojecteerd en ook hoe de opera ter plekke wordt gemaakt.
Rieks Swarte heeft zijn eigen Firma Rieks Swarte, bekend van zijn familie- en speelgoedvoorstellingen zoals Tante Patent, Sofie en Lange Wapper, Ja zuster Nee zuster. En dat belooft wat.
-
Koffie en thee inclusief.

-
Jongerentarief geldig.