Technische Universiteit Delft

Wireless
door M&C

Promotie van dhr. N.F. Kiyani: "Wireless Communication Systems using Signal Space Diversity"

27 januari 2009 | 12:30 uur
plaats: Aula TU Delft

De heer N.F. Kiyani | Teknolgie magister, Zweden promotor | Prof.dr.ir. I.G.M.M. Niemegeers EWI
coprom. | Dr.ir. J.H. Weber UHD-EWI

Wireless Communication Systems using Signal Space Diversity

De volgende generatie communicatie-apparaten zullen naar verwachting niet alleen een grote verscheidenheid aan toepassingen ondersteunen, zoals spraak, audio en video, maar ook in staat zijn verbindingen te onderhouden met vele andere apparaten (in plaats van met alleen een enkel basisstation) in verschillende veranderende omgevingen. Het doel van de dissertatie is digitale modulatie- en codeertechnieken voor draadloze communicatiesystemen in realistische transmissiescenario's te analyseren. Een belangrijk oogmerk van de dissertatie is bovendien vrijheidsgraden te onderzoeken die kunnen worden benut om draadloze communicatiesystemen in hun geheel adaptiever te maken, hetgeen leidt tot systemen die ofwel minder vermogen voor een bepaalde prestatie verbruiken ofwel voor een bepaalde hoeveelheid gemiddelde energie een betere prestatatie bieden dan een conventioneel systeem. De technieken/algoritmen die in de dissertatie worden geanalyseerd zijn veelzijdig en geschikt voor zowel smalbandige als breedbandige draadloze communicatiesystemen voor binnen- en buitenscenario's (met geringe mobiliteit).

Signaalruimtediversiteit, ook wel modulatiediversiteit genoemd, wordt gebruikt om de totaal ontvangen signaal-ruisverhouding te verhogen en de detectiefout te verminderen. Een grondige prestatie-analyse van modulatiediversiteitssystemen wordt in de dissertatie gepresenteerd om de verschillen met conventionele systemen in smalbandige en breedbandige kanalen te begrijpen en ook de maximaal mogelijke prestaties te bereiken. Algemene methodes om de systeemparameters te optimaliseren en de beschikbare vrijheidsgraden te benutten worden gepresenteerd. Systemen voor kanaalcodering, samenwerkende demodulatie en decodering en Orthogonal Frequency Division Multiplexing (OFDM) worden gekoppeld aan modulatiediversiteit om het algehele vermogensverbruik te verminderen en systeemprestaties te verbeteren.

Meer informatie?
Voor inzage in proefschriften van de promovendi kunt kijken in de TU Delft Repository op: repository.tudelft.nl. TU Delft Repository is de digitale vindplaats van openbare publicaties van de TU Delft. Proefschriften zullen binnen een paar weken na de desbetreffende promotie in de Repository te vinden zijn.

Laatst gewijzigd: 23 december 2008