Nederlandse Islamitische Omroep

P E R S B E R I C H T

OBA Live op Radio 5

NIO/NMO

Dinsdag 27 januari 2009

19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam.

Presentatie: Sharida Mohamedjoesoef


---

Hoofdgast Michael Kemper werd vorig jaar benoemd tot hoogleraar Oost-Europese studies aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij zich bezighoudt met de islam binnen Rusland en de voormalige Sovjet-Unie.

Voor de Islamitische Canon draagt journaliste Sahar Noor De Koran en de vrouw; herlezing van een heilige tekst vanuit een feministisch perspectief van Amina Wadud aan.

Deze week in Het Misverstand van de Week Midden-Oostendeskundige Robert Soeterik, over de veelvuldig gedane uitspraak dat Hamas tijdens de Israëlische inval de inwoners van Gaza als menselijk schild zou hebben gebruikt.

In zijn afstudeerscriptie voor de Eramus Universiteit Rotterdam, Moslima's in beeld, onderzoekt Bart Koenen de beeldvorming van moslimvrouwen in de Nederlandse media. De scriptie van Koenen is genomineerd voor de Mira Media scriptieprijs.

De Paneldiscussie gaat over de vraag of de moslimgemeenschap wel blij moet zijn met de vervolging van Wilders voor diens haatzaaiend uitspraken. Of zal de vervolging van Wilders alleen leiden tot verdere escalatie en polarisatie? De meningen hierover zijn verdeeld. Aan de paneldiscussie doen onder anderen mee Abdou Bouzerda van de Arabisch Europese Liga (AEL) en Rene Danen voorzitter van Nederland Bekent Kleur.

Live muziek komt dit keer van Doc Jazz, de artiestenaam van Tariq Shadid. In het gewone leven chirurg maar in zijn spaarzame tijd componeert en maakt hij muziek. Zijn muziek is een hommage aan het leven en de liefde, maar met een boodschap die veel verder reikt. www.docjazz.com

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl.