Ingezonden persbericht


iLife '09 vanaf 27 januari leverbaar

Belangrijke nieuwe versies van iPhoto, iMovie en Garageband

Cupertino, 26 januari 2009 ­ Apple maakt vandaag bekend dat iLife '09 vanaf 27 januari 2009 leverbaar zal zijn. iLife '09 bevat belangrijke nieuwe versies van iPhoto, iMovie en GarageBand, compleet met baanbrekende functies om foto's te ordenen, films te maken en een muziekinstrument te leren spelen. iLife '09 wordt geleverd bij elke nieuwe Mac en is voor huidige iLife-gebruikers als upgrade verkrijgbaar bij de online Apple Store (www.apple.com/nl) en via erkende Apple resellers voor een adviesprijs van ¤ 79.

iPhoto '09 borduurt voort op de mogelijkheid om foto's automatisch in Gebeurtenissen te ordenen: het programma bevat nu de nieuwe opties 'Gezichten' en 'Plaatsen', waarmee je heel eenvoudig je foto's op orde houdt met behulp van gezichtsdetectie en -herkenning en gps-geotags. De in iMovie '08 geïntroduceerde supersnelle manier om zelf films te maken is in iMovie '09 verder uitgebreid met eenvoudig te gebruiken voorzieningen als de precisie-editor, beeldstabilisatie, geavanceerde sleepopties en kaarten met animaties. Nieuw in GarageBand '09 is dat je via het programma piano of gitaar kunt leren spelen. Het programma bevat 18 basislessen, en er zijn optioneel lessen verkrijgbaar van topartiesten als Sara Bareilles, John Fogerty, Norah Jones en Sting.

iLife '09 bevat ook nog iWeb '09 voor het maken van een eigen website en iDVD '09 voor het maken van dvd's. iWeb '09 bevat nieuwe iWeb- widgets, zoals iSight-videobeelden en -foto's, een afteller, YouTube- video's en RSS-kanalen. Dankzij de nieuwe, geïntegreerde FTP- functionaliteit kun je je website naar vrijwel elke hostingserver uploaden, en updates van je site kunnen nu automatisch worden toegevoegd aan je Facebook-profiel.

Op www.apple.com/nl/ilife/tutorials vind je meer dan 70 instructievideo's met een stapsgewijze demonstratie van de verschillende iLife '09-functies.

Prijzen en verkrijgbaarheid
iLife '09 is vanaf 27 januari leverbaar via de online Apple Store (www.apple.com/nl) en via erkende Apple resellers voor een adviesprijs van ¤ 79. Het iLife Up-To-Date-upgradepakket is beschikbaar voor alle klanten die op of na 6 januari 2009 bij Apple of bij een erkende Apple reseller een in aanmerking komende nieuwe Mac hebben gekocht. Hiervoor wordt ¤ 8,95 aan verzend- en administratiekosten in rekening gebracht. Het iLife '09-gezinspakket bevat vijf licenties en is verkrijgbaar voor ¤ 99. De Mac-verzamelbox, die iLife '09, iWork '09 en Mac OS X versie 10.5.6 Leopard bevat, is verkrijgbaar voor ¤ 169. Lessen van artiesten zijn afzonderlijk verkrijgbaar via het programma GarageBand en zijn alleen in bepaalde landen verkrijgbaar.

Voor het gebruik van iLife '09 gelden de volgende systeemvereisten: Mac OS X versie 10.5.6 of hoger, een Macintosh computer met een Intel- processor, een PowerPC G5 of een PowerPC G4 van minimaal 867 MHz, 512 MB RAM (1 GB aanbevolen), QuickTime 7.5.5 of hoger (meegeleverd), een dvd-speler voor installatie van de software en 4 GB beschikbare schijfruimte. De drukwerkvoorzieningen van iPhoto en de Lessen van artiesten in GarageBand zijn alleen in bepaalde landen verkrijgbaar. Meer informatie over de kenmerken en systeemvereisten van iLife '09 is te vinden op www.apple.com/nl/ilife.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de
personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en -videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast heeft Apple de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.

© 2009 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iLife, iPhoto, iMovie, GarageBand, Apple Store, iWeb, iDVD, iSight, Leopard en QuickTime zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---

Jurriaan Trommels | PR Manager Benelux | Apple Benelux B.V.

Kosterijland 42
3981 AJ Bunnik
The Netherlands
registration number 30063224

Tel: +31-(0)30-6593940
Mobile: +31-(0)6-53865628
Fax: +31-(0)30-6593850
Email: trommels_j@euro.apple.com
Website: www.apple.com/nl/pr