Gemeente Barendrecht

Nieuw centrum Barendrecht stap dichterbij

BARENDRECHT (dinsdag 27 januari 2009) - Met het vaststellen van de structuurvisie Centrumontwikkeling én het bijbehorende eindverslag van de inspraakprocedure heeft de gemeenteraad maandagavond groen licht gegeven voor het verder uitwerken van de plannen voor het centrumgebied. Met de structuurvisie speelt de gemeente onder meer in op de behoefte aan meer woningen voor senioren en jongeren en extra winkelruimte op en rond de Middenbaan.

Het draagvlak voor de vernieuwing van het centrum blijkt groot. Behalve GroenLinks en D66 stemden alle partijen voor het vaststellen van de structuurvisie Centrumontwikkeling. Bij het vaststellen werd rekening gehouden met een ingediende motie waarin het college van b&w wordt verzocht de plannen op een aantal punten nog verder uit te werken en spoedig helderheid te verschaffen over de financiële haalbaarheid. De raad riep het college o.a. op om zoveel mogelijk rekening te houden met individuele belangen (bouwhoogte, bezonning, privacy, et cetera) en duidelijkheid te verschaffen aan huurders door het opstellen van een sociaal statuut. Het college gaf aan zich te kunnen vinden in de ingediende motie. Het sociaal statuut is inmiddels in concept gereed en zal komende periode ter consultatie aan betrokkenen worden voorgelegd.

Masterplan
De structuurvisie vormt de basis voor het verder vorm te geven Masterplan Centrumontwikkeling, dat naar verwachting eind 2009 gereed zal zijn. Wethouder Nootenboom gaf aan dat bij de verdere uitwerking van dit plan het essentieel is dat bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden zeer nauw betrokken blijven. Voor de daadwerkelijke realisatie van de plannen gaat de gemeente de komende maanden verder in gesprek met marktpartijen die willen participeren in de herontwikkeling van het centrum.


Noot voor redacties


Gemeente Barendrecht