Leefbaar Utrecht

Persbericht

Stadspartij Leefbaar Utrecht

27 januari 2009

82 Inzendingen bij het meldpunt STOPlicht van Stadspartij Leefbaar Utrecht

Stadspartij Leefbaar Utrecht heeft van 4 december tot en met 5 januari 2009 het meldpunt STOPlicht geopend. Een schot in de roos: Vele Utrechters (maar ook bezoekers van de stad) hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt en in totaal 82 bruikbare meldingen van irritante stoplichten aangebracht. Het betreft de irritaties van automobilisten en fietsers, maar ook van een enkele wandelaar en een buschauffeur.

In het bijgevoegde document treft u per wijk een opsomming aan van de plekken, waar (volgens de melders) een stoplicht staat dat slecht is afgesteld, deels op oranje kan of compleet overbodig is. Omdat enkele plekken door meerdere mensen worden genoemd, komen soms zelfs elkaar tegensprekende meldingen binnen. Leefbaar Utrecht heeft ervan afgezien hier een waardeoordeel aan te hangen, het gaat ons in eerste instantie om het signaal dat er door een kritische blik naar de stoplichten heel veel reistijd, irritatie en luchtvervuiling is te besparen.

Wij hebben ervoor gekozen de meldingen volledig over te nemen, met uitzondering van de namen van de indieners. De weergegeven meldingen geven dus niet per definitie de mening van Stadspartij Leefbaar Utrecht weer.

Een aantal plekken worden veelvuldig genoemd: De Europalaan, de 't Goylaan, de Catharijnesingel, de Kardinaal de Jongweg en de Venuslaan, om er een aantal van te noemen. Veel bewoners vragen om een groene golf op de binnenring. Eveneens een aantal melders gaf aan de klacht ook al eens doorgegeven te hebben aan de gemeente, maar daarop nooit een reactie gekregen te hebben of resultaat van gezien te hebben.

Wij hopen dat de wethouder en zijn ambtenaren deze door de bevolking aangedragen tips constructief wil oppakken en zodoende een rechtstreekse bijdrage willen leveren aan een nog leefbaarder Utrecht!


---- einde persbericht -----



Leefbaar Utrecht