Persbericht

CIBER realiseert portal voor e-Publishing Platform van Malmberg ~ Uitgever beschikt over nieuwe portal om content online te publiceren ~

Eindhoven, 27 januari 2009 - CIBER Nederland heeft voor uitgeverij Malmberg een leermethode-portal gerealiseerd, die onderdeel is van het nieuwe Malmberg e-Publishing Platform. Via deze portal kunnen docenten en leerlingen online lesmateriaal en toetsen vinden van methodes die door Malmberg worden uitgegeven.

CIBER was als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de realisatie van de portal, de ondersteunende software en de integratie van de systemen waaruit het platform is opgebouwd. Docenten kunnen de volgorde van de leerroutes naar eigen wens aanpassen en eigen materiaal toevoegen. Ook worden studievoortgang en toets-scores bijgehouden en worden er vervolgroutes geadviseerd op basis van die scores.

Malmberg introduceert het platform tijdens de Nederlandse Onderwijs Tentoonstelling 2009, van 27 tot en met 31 januari in de Jaarbeurs Utrecht. Vanaf het schooljaar 2009-2010 wordt het systeem in gebruik genomen in het voortgezet onderwijs.

Josefien van Galen, programma-manager e-Publishing Platform bij Malmberg: "Het platform vormt een onderdeel van onze nieuwe en vernieuwde lesmethodes, het vervangt boeken niet. Onze methodes kenmerken zich door een goed afgewogen gebruik van boeken en digitaal materiaal: in de combinatie van media zit de kracht van het geheel. Het platform zorgt voor een slimme en eenduidige ontsluiting van alle digitale componenten van onze methodes. Het geeft leerlingen een rijke omgeving waarin ze effectief en op niveau kunnen werken, het geeft de docenten regie, doordat ze zelf de mogelijkheid hebben om content toe te voegen en aanpassingen te doen in de volgorde van lesmateriaal. Met het platform hebben we een uniform concept ontwikkeld, dat flexibel is voor de gebruikers en docenten in staat stelt leerlingen te volgen."

CIBER heeft al eerder projecten voor Malmberg gerealiseerd, waaronder recent een complexe upgrade van drie SAP-systemen tegelijkertijd. Van Galen: "De samenwerking met CIBER is goed bevallen. Het is een ingewikkeld en omvangrijk project, CIBER heeft goed en constructief meegedacht en de portal aangepast aan onze specifieke wensen. De consultants hebben laten zien dat ze onze business goed begrijpen."

Tom van den Berg, directeur van CIBER Nederland: "Ik wil Malmberg feliciteren met de introductie van het e-Publishing Platform, dat een belangrijke rol gaat spelen binnen het bedrijf. Malmberg laat hiermee zien dat ze voorop loopt in de ontwikkeling van online content publishing. We zijn er trots op dat we als CIBER het platform hebben mogen realiseren."

(394 woorden)