Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Fair Travel & Work: Reizen met een goed hart

Baobab REIZEN combineert genieten en vrijwilligerswerk

Amsterdam, 27 januari 2009 - Baobab Reizen signaleert bij de Nederlandse consumenten een groeiende behoefte om op reis ook echt in contact te komen met de lokale bevolking en op die manier iets te betekenen voor anderen. Daarom komt Baobab Reizen met een ultiem fair reisconcept: Fair Travel & Work. Deze rondreizen door Nepal, Zuid-Afrika, Costa Rica en Malawi worden gecombineerd met enkele dagen meewerken op kleinschalige projecten; van lesgeven tot eten koken voor weeskinderen of letterlijk de handen uit de mouwen steken in een opvangcentrum voor apen. Door mee te werken aan een vrijwilligersproject tijdens een Fair Travel & Work reis leer je het land en de bevolking pas echt goed kennen!

Geen geitenwollen sokken
Met Fair Travel & Work snijdt het mes aan twee kanten. Uit de jarenlange intensieve samenwerking met lokale organisaties en kleine ondernemers in ontwikkelingslanden, weet Baobab Reizen als geen andere reisorganisatie hoe belangrijk een verstandige en verantwoorde ontwikkeling van het toerisme is voor de bevolking en natuur. Ook signaleert Baobab Reizen bij Nederlandse consumenten een groeiende behoefte om iets te betekenen voor de leefomstandigheden in die landen. Fair Travel & Work koppelt de wensen van beide partijen op een prettige manier en deze reizen zijn beslist geen primitieve 'geitenwollen-sokken-reizen'. Comfort, genieten en betaalbaarheid staan ook bij Fair Travel & Work voorop. Baobab Reizen toont aan dat het één het ander niet hoeft uit te sluiten.

Goed hart voldoende
Baobab Reizen heeft een zorgvuldige selectie gemaakt van bijzondere vrijwilligersprojecten die niet alleen goed te combineren zijn met een vakantiereis, maar die ook toekomstperspectief hebben voor lokale bevolking én toerist. Daardoor krijgen ook duurzame relaties een kans en krijgt het reizen vanzelf meer inhoud. Er is voldoende variëteit, zodat er voor iedere reiziger wel iets bij zit waar hij of zij zich thuis bij voelt. Overigens is het mooi meegenomen als de reiziger over relevante professionele vaardigheden beschikt, maar meer dan een goed hart is echt niet noodzakelijk! Fair Travel & Work is er voor alle leeftijden.

Neem Zuid-Afrika
Neem nu de Fair Travel & Work-reis naar Zuid-Afrika. Die begint bij het project bij Sizanani met een weeshuis, een opvanghuis voor mensen met aids, een tehuis voor gehandicapte kinderen en een blijf-van-mijn-lijfhuis voor vrouwen. De meest kwetsbare groepen in de Zuid-Afrikaanse samenleving kunnen de steun goed gebruiken en er is altijd veel werk te doen. Dat varieert van eten koken, tot spelletjes organiseren, van onderhoud tot schilderwerk.

Ook kun je als dierenvoeder en verblijvenschoonmaker aan de slag in het SanWild Wildlife Rehabilitation Centre, dat is gespecialiseerd in het opvangen en rehabiliteren van verlaten of gewonde dieren. Die krijgen er medische verzorging, worden gevoed en zodra dat mogelijk is teruggezet in het wild. Meehelpen in het Lofdal Community Project geeft eveneens veel voldoening. Zo'n 250 (wees)kindertjes van 4 tot 10 jaar uit achtergebleven gebieden krijgen hier onderwijs om hun kansen op een betere toekomst te vergroten. Echt de handen uit de mouwen steken kun je samen met lokale bouwers in het Khayelitsha bouwproject. Steun in de vorm van lokaal aangeschafte bouwmaterialen is natuurlijk ook welkom. Voor meer informatie: www.baobab.nl/fairtravelwork.asp

Fair weg met Baobab Reizen. Baobab Reizen organiseert actieve en avontuurlijke rondreizen op een duurzame manier. Dit betekent niet dat de reis primitief is, of heel duur. Het betekent dat Baobab groot belang hecht aan een verantwoorde vorm van toerisme. Respect voor bevolking, cultuur en natuur zijn belangrijke peilers bij het opzetten van een Baobab reis. Natuurlijk worden in elk land de must see plekken bezocht. Maar Baobab gaat net even verder door af te wijken van de gebaande paden. Baobab kent en verkent de wereld al 37 jaar en brengt hun reizigers graag naar bijzondere plekken waar anderen niet komen. Baobab biedt reizen aan naar zo'n zestig bestemmingen. Naast groepsreizen biedt zij ook Singlereizen, Familiereizen, Eclips- en Festivalreizen, Guided fly-drives, Fair Travel & Work en Slow Travel aan. www.baobab.nl



Ingezonden persbericht