Socialistische Partij

SP verklaart Essent tot publiek bezit

27-01-2009 * SP-Statenlid Sandra Beckerman heeft op dinsdag 27 januari Essent tot publiek bezit verklaren door een groot bord in de tuin van de klantenbalie van Essent in Groningen te plaatsen. Onder de titel "Essent verkopen? Ze zijn nuts!' voert de SP een campagne, om de voorgenomen verkoop van Essent aan het Duitse RWE tegen te gaan.

"Energie is een basisvoorziening, net als drinkwater en riolering. Zo iets belangrijks moeten we niet aan de vrije markt overlaten. Commerciële partijen denken aan de korte termijn, aan winst en aandeelhoudersbelang. Dat is niet in het belang van de mensen. Snel geld verdienen dient niet het algemeen belang. Betrouwbare, betaalbare en duurzame energievoorziening wel.", aldus Beckerman.

De SP zal aanstaande woensdag en zaterdag vanaf 12.00 uur in de binnenstad van Groningen handtekeningen tegen de voorgenomen verkoop verzamelen. Voorbijgangers wordt gevraagd hun handtekening te zetten onder een petitie die volksvertegenwoordigers duidelijk maakt hoe de bevolking over de voorgenomen verkoop denken.