Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle krijgt taart voor vermindering regeldruk ondernemers

De gemeente Capelle aan den IJssel heeft een grote bijdrage geleverd aan een normenkader voor gemeentelijke dienstverlening aan bedrijven. Hiermee kunnen gemeenten hun dienstverlening aan bedrijven verbeteren. Het college heeft daarom een taart ontvangen van staatssecretaris Economische Zaken Frank Heemskerk. De staatssecretaris complimenteert de gemeente met het initiatief en met de bijdrage die zij heeft geleverd aan het project.

Normenkader voor Bedrijven
Het Normenkader voor Bedrijven reikt normen aan voor de gemeentelijke dienstverlening op de tien belangrijkste aandachtsgebieden. Met het Normenkader kunnen gemeenten zich vergelijken met elkaar, met als doel hun dienstverlening aan bedrijven te verbeteren. Dienstverlening van de gemeente aan bedrijven kan soms sneller, zorgvuldiger, vollediger of eenvoudiger. Met het normenkader worden zwakke punten van de gemeente in aan het licht gebracht en wordt getoetst of de gemeente aan de eigen servicenormen voldoet. Capelle heeft als pioniersgemeente het Normenkader voor Bedrijven, samen met negen andere gemeenten ontwikkeld.

Minder regels, meer service
Capelle maakt werk van de verbetering van de dienstverlening en vermindering van regeldruk. Het Normenkader voor Bedrijven is daarvan een voorbeeld. Het Normenkader voor Bedrijven is ontwikkeld vanuit het landelijke traject 'Minder regels, meer service'. Het traject wordt gecoördineerd door de Regiegroep Regeldruk en is gestart met drie doelen: vereenvoudiging van regels, verbetering van dienstverlening en verbetering van toezicht.

Noot voor de redactie/

Gemeente Capelle a/d IJssel