Amsterdam Airport Schiphol

Published: 16:00 27.01.2009 GMT+1 /Source: Schiphol Group /AEX: SCHIPHOL /ISIN:

Reorganisatie Schiphol Group

Sterk dalende vervoerscijfers en toenemende internationale concurrentie noodzaken Schiphol Group tot het aanpassen van de organisatie. De directie verwacht dat dit betekent dat Schiphol Nederland bv op Amsterdam Airport Schiphol eind volgend jaar 10-25% medewerkers minder telt ( nu : 2200). De personeelsreductie zal geschieden door natuurlijk verloop, uitbesteding van werkzaamheden en het vervallen van arbeidsplaatsen. Met de vakbonden is afgesproken op korte termijn een sociaal plan vast te stellen. De Centrale Ondernemingsraad zal op afzienbare termijn in de gelegenheid worden gesteld een advies uit te brengen.

Schiphol Group is een exploitant van luchthavens die als missie heeft om duurzame waarde te creëren voor haar stakeholders door het ontwikkelen van AirportCities en het positioneren van Amsterdam Airport Schiphol als de meest toonaangevende AirportCity. De onderneming heeft de ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn.

Schiphol Group is eigenaar en exploitant van Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam Airport en Lelystad Airport en bezit 51% van de aandelen in Eindhoven Airport. Buiten Nederland neemt de onderneming via Schiphol USA Inc. deel in JFKIAT dat Terminal 4 op John F. Kennedy Airport bij New York exploiteert, en heeft het een belang in Brisbane Airport Corporation, exploitant van de luchthaven van Brisbane in Australië. http://www.schipholgroup.com

Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl