Ingezonden persbericht


|NU Rekenen en NU Taal van Noordhoff Uitgevers winnen              |
|NOT-Innovatieprijs 2009                                           |
Houten, 27 januari 2009 - Vandaag is de NOT-Innovatieprijs 2009 uitgereikt aan NU Rekenen en NU Taal van Noordhoff Uitgevers, twee online leermiddelen voor het bijspijkeren van de basisvaardigheden rekenen en taal in het mbo-onderwijs (geschikt voor alle sectoren en niveaus). De prijs werd uitgereikt door staatssecretaris Van Bijsterveldt. De jury prees de bruikbaarheid en toegevoegde waarde van NU Rekenen en NU Taal voor het mbo-onderwijs.

De jury oordeelde: "De start van NU Rekenen en NU Taal, een instaptoets voor taal en rekenen, voorziet in het middelbaar beroepsonderwijs in een groeiende behoefte; het is goed te weten wat net beginnende leerlingen ervan kennen en kunnen. De erkenning van het belang van deze primaire vaardigheden voor alle leerlingen maakt deze leermiddelen bijzonder interessant voor het gehele mbo. Dat er daarna maatwerk wordt geboden om de kennis en kunde te vergroten past helemaal bij de ontwikkeling van het mbo. Het aanbieden via e-learning is vernieuwend en geeft aan dat het competentiegericht onderwijs voor deze leerlingen goed te gebruiken is. NU Rekenen en NU Taal bieden toegevoegde waarde voor alle mbo-opleidingen."

Extra stimulans
Uitgeefdirecteur Frans Grijzenhout van Noordhoff Uitgevers is erg content met het winnen van de innovatieprijs: "Deze prijs is een extra stimulans om NU Rekenen en NU Taal in te zetten bij zo veel mogelijk scholen om reken- en taalachterstanden weg te werken."

Achterstand bij ruim de helft van de instromende deelnemers Uit overheidsonderzoek blijkt dat ruim de helft van de instromende deelnemers in het mbo-onderwijs een achterstand heeft in reken- en taalvaardigheden. Juist de vaardigheden die ze zo hard nodig hebben op school en in hun latere (beroeps)leven. Met NU Rekenen en NU Taal kunnen docenten en leerlingen een groot probleem positief aanpakken.

Nader kennismaken met NU Rekenen en NU Taal
Scholen kunnen op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT, 27 t/m 31 januari) in de Jaarbeurs Utrecht (hal 11, stand D051, Noordhoff Uitgevers) kennismaken met NU Rekenen en NU Taal. Meer informatie over de leermiddelen is te vinden op www.noordhoffuitgevers.nl/nurekenen en www.noordhoffuitgevers.nl/nutaal.

De NOT-Innovatieprijs
De Innovatieprijs is een initiatief van de Stichting NOT. Onder de naam NOT-Innovatieprijs worden tijdens de NOT 2009 drie nieuwe producten of diensten in de schijnwerpers gezet. NU Rekenen en NU Taal zijn winnaar in de categorie Leermiddelen en methodes (25 inzendingen).

--- EINDE PERSBERICHT ---

Noot voor de redactie (