Ingezonden persbericht


Agora, woensdag 4 februari om 20.15 uur
The 'master of musicals' en Ierse folk-singer Peter Corry komt weer naar de Agora!

Corry heeft het soort stem die je nooit vergeet. Zo'n geluid, dat je trommelvlies aangenaam doet trillen en die je een prettige variant van kippenvel bezorgt. Terwijl je binnen de kortste keren wordt ontvoerd op een muzikale achtbaan van emoties.

Deze innemende, sympathieke zanger, heeft na he succes met The Magical Rhythms en The Celtic Rhythms zijn eigen programma met als titel Irish Nights. Ondersteund door een eigen orkest, verzorgd Peter Corry een fantastisch concert. Peter Corry heeft het soort stem dat je haren in je nek rechtop gaan staan. Oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Ierland, heeft Peter, met zijn unieke sound en tijdloze classics, de wereld rondgereisd. Zijn verbazingwekkend talent overspant grote musicals, opera, rock, jazz en de melodieën die je blijven achtervolgen van zijn geboorte eiland.

Donderdag 12 februari om 20.15 uur
Nieuwe show Soul of Motown II

Geniet van de grootste hits aller tijden en swing, zing en dans mee

Wegens groot succes en uitverkochte zalen komt The Soul of Motown, in een nieuwe versie, terug naar de Nederlandse theaters.

In het jaar dat de Soul of Motown 50 jaar bestaat gaat u in The Soul of Motown II terug in de tijd, naar de gouden jaren van Motown Records. Als één van de meest belangrijke en meest invloedrijke onafhankelijke platenlabels ooit, ontwikkelde het zich tot een succesvol muziekbedrijf. Het putte uit een enorm bestand aan talentvolle zangers, muzikanten, songwriters en producenten en legde de grondslag voor het succes van zwarte artiesten in Amerika en ver daarbuiten. Hit na hit werd geproduceerd. Nummers als Dancing In The Streets, Baby Love, My Girl en I Heard It Through The Grapevine, staan in ieders geheugen gegrift.

The Soul of Motown II is een feest der herkenning. In deze spectaculaire show brengen verschillende zangers en zangeressen u met verve de klassieke hits van o.a. The Jackson Five, The Supremes, The Temptations, The Four Tops en Marvin Gaye.

Een groots decor, schitterende kostuums uit de jaren 50-70, de bijzondere performers en een live orkest maken het u zeer moeilijk om in uw stoel te blijven zitten!

Er staat 18 man op het toneel te swingen waarbij de Groningse formatie Diep Triest, een negen mans orkest o.l.v. Kees Douma, de begeleiding voor zijn rekening neemt.

Vrijdag 13 februari om 20.15 uur
Girls Comedy Night

Traditiegetrouw dendert de Girls Comedy Night in de eerste maanden van het nieuwe jaar door de Nederlandse theaters.Vier comédiennes, een emcee en natuurlijk de band voor de muzikale ondersteuning, zorgen voor een onvergetelijke Girls Night Out!

Vergeet de 'Net5-dinsdagvrouwenavond'; grote schouwburgzalen vol met vrouwen en een enkele verdwaalde man is de nieuwe norm voor een echte vrouwenavond. Hét bewijs dat vrouwen wel degelijk humor hebben. De toegespitste onderwerpen maken de avond bijna tot een politieke samenzwering. Buiten de zaal kijken de mannen de Europacup, binnen zitten vrouwen die weten wat ze willen.

Mannen, Greys Anatomy, de liefde, VIVA, vibratoren, gezelligheid en chocola!

Agora, zaterdag 31 januari - 20.30 uur

Eerste monoloog van Isa Hoes 'Joke' zorgt voor kippenvel en koude rillingen

JOKE is een indringende voorstelling, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal over de jonge weduwe van politieagent Arie Kranenburg. Kranenburg was rechercheur bij de Utrechtse politie toen hij in 1977 werd doodgeschoten door RAF-terrorist Knut Folkerts. Joke was toen hoogzwanger van hun tweede kind. Het enige dat ze terug kreeg waren zijn bebloede schoenen en zijn horloge.

Isa Hoes volgde een opleiding aan de Toneelacademie van Maastricht. Bij het grote publiek is ze daarna bekend geworden door haar rol van Myriam in de soap Goede tijden, Slechte tijden. Daarnaast speelde zij ook in televisieseries als Medisch Centrum west, Vrouwenvleugel, Twaalf steden, dertien ongelukken, All Stars, Windkracht 10 en Rozengeur & Wodka Line.

Kaarten voor deze en andere voorstellingen in de Agora zijn te bestellen via de website www.agora-lelystad.nl of bij theaterkassa aan de Agorabaan 12 op maandag t/m zaterdag van 11.00 - 15.00 uur. Of maximaal een week van tevoren telefonisch te reserveren op 0320 - 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.

---- --