Gemeente Utrecht

Toelichting op besluiten van het college van burgemeester en wethouders Utrecht

Startnotitie Prozee
De gemeente gaat onderzoeken op welke wijze Lithos Bouw & Ontwikkeling uit Amersfoort het Prozeeterrein kan ontwikkelen. De bedoeling is dat hier vooral woningen komen. Het terrein is gelegen in het zuidelijk deel van de Vaartsche Rijnzone in Oud Hoograven. Het college heeft hiervoor op 13 januari 2009 ingestemd met de startnotitie.

Op de locatie is nu het bedrijf Prozee Recycling gevestigd. Een deel van de locatie wordt door de familie Prozee verhuurd aan kunstenaars of is niet meer in gebruik. Het resterende deel wordt door de eigenaar zelf gebruikt.

De voorwaarden en uitgangspunten tegen welke de gemeente bereid is om hieraan definitief medewerking te verlenen, worden in de loop van 2009 uitgewerkt in een Nota van Uitgangspunten. De gemeente gaat in de loop van 2009 belanghebbenden benaderen om een klankbordgroep te vormen. Deze klankbordgroep wordt dan betrokken bij de verdere planuitwerking tot een Nota van Uitgangspunten. Zodra een concept van deze nota klaar is, zal deze worden vrijgegeven voor consultatie in de hele wijk.

Meer informatie: Jeroen Bos, 030 ­ 286 16 83