Fortis Bank

Persbericht
Brussel, 27 januari 2009

Nieuwe samenstelling Raad van Bestuur van Fortis Bank

De samenstelling van de Raad van Bestuur van Fortis Bank is vandaag veranderd om de nieuwe eigendomsverhoudingen weer te geven en het bestuur te verstevigen. De volgende bestuurders, die de Belgische Staat vertegenwoordigen, zijn met onmiddellijke ingang benoemd bij coöptatie: Emiel Van Broekhoven (Voorzitter), Wim Coumans, Jean-Paul Pruvot Bank en Serge Wibaut. De volgende bestuurders, die door de vorige aandeelhouder waren benoemd, hebben ontslag genomen: Herman Verwilst, Jos Clijsters, Jozef De Mey, Alain Deschênes, Jean Meyer en Peer van Harten. Warandeberg 3 1000 Brussel
De Raad van Bestuur van Fortis Bank, die het algemene beleid bepaalt en toezicht houdt op de activiteiten van de Executive Board, bestaat nu uit 16 leden, van wie 4 niet-uitvoerende bestuurders benoemd door de Belgische Staat, 5 onafhankelijke bestuurders en 7 uitvoerende bestuurders.
www.fortisbanking.be
De Raad van Bestuur is nu als volgt samengesteld:

Niet-uitvoerende bestuurders benoemd door de Belgische Staat Emiel Van Broekhoven (Voorzitter) Wim Coumans
Jean-Paul Pruvot
Serge Wibaut

Onafhankelijke niet-uitvoerende bestuurders Lode Beckers
Joop Feilzer
Jean Stéphenne
Robert Van Oordt
Luc Vansteenkiste

Uitvoerende bestuurders
Filip Dierckx (CEO)
Lars Machenil (Finance)
Camille Fohl (Retail Luxembourg & International, Private Banking and Asset Management) Lieve Mostrey (Operations, IT & Facility) Brigitte Boone (Merchant Banking) Peter Vandekerckhove (Retail Belgium) Michel Deboeck (Human Resources)

De nieuw samengestelde Raad van Bestuur heeft besloten om de opdracht van het Audit Committee te herbevestigen en een Remuneration & Nomination Committtee en een Risk & Finance Committee op te richten.

De Raad van Bestuur erkent de aanhoudend moeilijke omstandigheden en neemt dan ook onmiddellijk haar verantwoordelijkheid om de uitdagingen waarvoor Fortis Bank staat, het hoofd te bieden. De Raad van Bestuur zou de medewerkers van Fortis Bank graag bedanken voor de kracht en de inzet die ze de voorbije periode hebben getoond en brengt begrip op voor de vragen en onzekerheden die er bij de medewerkers kunnen leven.

De Raad van Bestuur zou de uittredende leden van de Raad van Bestuur graag bedanken voor de bijdragen die ze de laatste jaren hebben geleverd.

Perscontact:
Brussel : +32 (0)2 565 35 84

Fortis Bank biedt een totaalpakket van bankdiensten aan particuliere, zakelijke en institutionele klanten via haar eigen kanalen en via andere partners. De bank is sterk aanwezig op de Europese markt voor retail banking, waar ze gebruik maakt van verschillende distributiekanalen. Ze biedt financiële diensten aan bedrijven, institutionele klanten en vermogende particulieren en heeft geïntegreerde oplossingen voor ondernemers en ondernemingen. Fortis Bank telt 38.000 medewerkers.

Momenteel heeft de Belgische staat via de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM) een belang van 99,93% in de bank. Op 10 oktober 2008 werd een overeenkomst ondertekend tussen de FPIM, Fortis holding en BNP Paribas. Volgens de voorwaarden van deze overeenkomst zal BNP Paribas een participatie van 75% in Fortis Bank nemen, terwijl de FPIM een belang van 25% zal behouden. Deze transactie moet echter nog worden afgerond en uitgevoerd.

2