Ingezonden persbericht


Persbericht

Bouw Amrâth Hotel Hazeldonk Oost gestart
Vanaf eind 2009 de perfecte uitvalsbasis aan de Nederlandse grens

Hilversum, januari 2009 ­ Afgelopen donderdag 22 januari heeft wethouder Aarts Engbers van de Gemeente Breda, waartoe Hazeldonk behoort, de eerste paal van de bouw van het nieuwe Amrâth hotel op Hazeldonk Oost in de grond geslagen. De ligging bij de voormalige grensovergang zorgt ervoor dat het Amrâth Hotel Hazeldonk zich richt op de toeristische en zakelijke weggebruiker. Over een jaar hoopt directeur Kaspar van Eijl van Amrâth Hotels zijn eerste gasten op de grensovergang te ontvangen.

Start nieuwbouw Amrâth Hotel Hazeldonk
Het Amrâth Hotel Hazeldonk, ontworpen door ir W.Houdijk uit Vlaardingen en gebouwd door hoofdaannemer Pellikaan Bouw uit Tilburg, krijgt 92 driesterrenkamers, een bar/receptie en ontbijtruimte, waarin ook kleine hapjes geserveerd kunnen worden. Voor maaltijden kan de gast terecht bij McDonalds en La Place in het vroegere Smits Roadhouse en bij de recent ge-opende "Asian Grill & Noodles" in het voormalige Grenswisselkantoor. Daarnaast biedt La Place ook vergaderfaciliteiten. Het hotel richt zich op de toeristische en zakelijke weggebruiker en zal gezien de ligging aan de invalsroute vanuit België veel buitenlandse bezoekers trekken.

De opdrachtgever is Amrâth hotelgroep i.s.m. hun ontwikkelingsmaatschappij De Lelie Vastgoed. Het viersterren Amrâth Hotel Brabant aan de Heerbaan in Breda maakt ook deel uit van deze Nederlandse groep, die 15 hotels omvat.

Entree van Nederland
"Met de bouw van dit hotel kunnen we een succesvolle ­ en in feite vrij geruisloze ­ herontwikkeling van Hazeldonk "entree van Nederland uit België" voltooien. Dit na de komst van Mc Donalds en La Place in het verouderde Smits Roadhouse, en de recente verbouwing en herinrichting van de voormalige leegstaande Grenswisselkantoren tot Delifresh en Asian Grill & Noodles, aldus de heer G.G.L.F.Th. van Eijl, directeur Amrâthgroep.

Centrale ligging
Hazeldonk is de belangrijkste grensovergang tussen Nederland en België. Jaarlijks passeren hier ca 20 miljoen voertuigen, waarvan ca tweederde personen auto's. Op de locatie Hazeldonk Oost stoppen bijna een miljoen personen per jaar. Door de centrale ligging tussen de twee wereldhavens in Rotterdam en Antwerpen, de locatie pal aan de snelweg en de goede bereikbaarheid hebben ruim 160 bedrijven Logistic Center Hazeldonk-Meer als uitvalsbasis gekozen. Door deze centrale ligging ontwikkelt zich hier een distributie logistiek centrum van internationale betekenis!

Komst Mc Donalds en La Place op Hazeldonk Oost
Op Hazeldonk bevindt zich ook het voormalige Smits Roadhouse, eens het grootste restaurant in Nederland met een oppervlak van bijna 2000 m2: Na de aankoop door Amrâth in 2001 is besloten om het pand te verhuren aan Mc Donalds en La Place. Deze hebben het pand geheel gerenoveerd en opereren thans zeer succesvol. Amrâth is ook eigenaar van Hazeldonk West, dat al eerder langdurig aan Mc Donalds was verhuurd. Tussen Hazeldonk Oost en West is een voetgangerstunnel.

Herontwikkeling voormalige grenswisselkantoren
Na aankoop van Smits Roadhouse kocht Amrâth BV/Smits Roadhouse op 1 april 2005 tevens de sinds de invoering van de Euro in 2000 leegstaande Grenswisselkantoren in Hazeldonk Oost en West. Het voormalige grenswisselkantoor Hazeldonk West werd spoedig verhuurd aan Delifresh, die daar vanaf september 2005 een broodjeszaak exploiteert. Hier bevond zich reeds Mc Donalds. Recent eind juli 2008, werd in grenswisselkantoor Hazeldonk Oost de 'Asian Grill & Noodles' met Aziatische specialiteiten zoals Sushi, Udon Noodles, Teppanyaki, Dim Sum etc. geopend op maar liefst 500 m2 in een modern en hip interieur.

Renovatie verzorgingsplaats Hazeldonk door Rijkswaterstaat Vorig jaar zijn door Rijkswaterstaat de beide zijden van Hazeldonk opnieuw ingericht en geasfalteerd, zodat de 'verzorgingsplaats voor het wegverkeer Hazeldonk' zoals dit bij rijkswaterstaat heet, er weer perfect uitziet en een mooie entree van Nederland vanuit België vormt.

Amrâth Hotels
Ambiance, élégance en raffinement zijn de sleutelwoorden van de 15 hotels van de Amrâth hotelgroep. Deze sterk groeiende Nederlandse keten beschikt met haar karakteristieke vier- en vijfsterrenhotels over 1.200 ruime en comfortabele kamers en biedt met een omzet van bijna 40 miljoen euro werk aan zo'n 450 enthousiaste en servicegerichte medewerkers. Nieuw geopend en spraakmakend is het Grand Hotel Amrâth Amsterdam, gevestigd in het oude Scheepvaarthuis dat krap een jaar na de opening in juni 2007 al een prominente rol speelt in het rijtje van de Amsterdamse tophotels. Alle Amrâth hotels liggen op en beneden de lijn Alkmaar ­ Nijmegen, met een statutaire vestiging in Maastricht. Amrâth hotels en het vastgoed is in handen van de familie Van Eijl. Zie voor meer informatie www.amrathamsterdam.com en www.vaneijl.nl.

Bijlage:
Foto 1: Van links naar rechts: Directeur Amrâth Hotels, Kaspar van Eijl, de heer G.G.L.F.Th. van Eijl en Wethouder Aarts-Engbers van de Gemeente Breda Foto 2: Wethouder Aarts-Engbers van de Gemeente Breda Persbericht: Eerste paal Amrâth Hotel Hazeldonk.doc