Gemeente Zandvoort


Officiële opening nieuwe pand De School in Zandvoort

Wethouder G. Toonen opent vrijdag 16 januari het onderkomen van de nieuwe basisschool De School aan de Emmaweg. Hij doet dat tussen 16.00 uur en 18.00 uur. De school houdt dan ook open huis.

Gereformeerde kerk
De School is afgelopen augustus gestart en is sinds oktober gehuisvest in de voormalige gereformeerde kerk in de Koninginnebuurt in Zandvoort. Het voormalige kerkgebouw biedt De School de ruimte en de functionaliteit om het bijzondere onderwijskarakter volledig gestalte te geven. Het kosttte moeite om een geschikt gebouw te vinden voor deze nieuwkomer, die zich overigens richt op de hele regio Zuid-Kennemerland.

Lees ook het eerdere webbericht. Klik hier.

Achtergrond
De School is een algemeen bijzondere school voor kinderen vanaf 4 jaar. De School is in augustus 2008 gestart als basisschool. Het streven is een school te realiseren waar kinderen dankzij individuele leerlijken kunnen blijven totdat ze naar het beroeps- of wetenschappelijk onderwijs gaan of gaan werken, een integratie dus van basis- en voortgezet onderwijs. Zo ontstaat een ononderbroken ontwikkellijn en wordt de breuk tussen basis- en voortgezet onderwijs voorkomen. De School is 50 weken per jaar geopend van 8.00 uur tot 18.00 uur. De School hanteert de sociocratische kringorganisatie methode (SKM) als vertrekpunt voor pedagogisch-didactische handelen en om de organisatie in te richten.