Stadsdeel Amsterdam-Noord

`Noord zoekt kruiwagens!' start maatschappelijke stage

Donderdag 29 januari 2009 presenteren 75 leerlingen van het Clusius College in het stadsdeelhuis aan woningcorporatie Ymere en stadsdeel Amsterdam-Noord met welke activiteiten zij een positieve bijdrage willen leveren aan de Van der Pekbuurt, de Motorwal, Spanderswoudstraat en Floradorp.

Stadsdeelvoorzitter Rob Post stimuleert jongeren met ideeën te komen en deze om te zetten in acties. Samen met collega's van het stadsdeel en Ymere geeft hij de leerlingen persoonlijke tips die de kans op een succesvolle uitvoering vergroten.

De presentatie is voor leerlingen de afsluiting van het eerste deel van hun maatschappelijke stage. Zij werkten een week lang samen met Ymere en de KunstBrigade aan het ontwikkelen van ideeën die de buurt schoner, veiliger of gezelliger kunnen maken. De leerlingen voeren hun plannen uit tijdens een volgende projectweek in maart.

Dit maatschappelijk stageproject komt voort uit `Noord zoekt kruiwagens!'. Een initiatief van stadsdeel Amsterdam-Noord, woningcorporaties Ymere, Stadgenoot, De Key en Eigen Haard. Het project is erop gericht middelbare scholen en leerlingen te verbinden met bewoners en bedrijven uit de buurt. De initiatiefnemers willen hiermee de talentontwikkeling van jongeren stimuleren en de sociale cohesie vergroten.

Het project sluit af met een inspirerend evenement in de Tolhuistuin voor leerlingen en kruiwagens op donderdag 14 mei 2009. Bewoners en bedrijven kunnen zich als kruiwagen aanmelden op www.noordzoektkruiwagens.nl.