Gemeente Zwolle

Oud Assendorp gaat over op ondergrondse afvalcontainers

Datum uitgave persbericht: 01/27/2009

Ook de buurt Oud Assendorp van de wijk Assendorp krijgt ondergrondse afvalcontainers. Binnenkort zijn er twee inloopbijeenkomsten voor bewoners met informatie over de plek waar de containers geplaatst worden, hoe ze eruit zien en hoe ze werken. De informatiebijeenkomsten zijn op donderdag 29 januari en donderdag 5 februari 2009 van 16.00 tot 20.00 uur in buurtcentrum De Enk aan de Enkstraat 67. Tijdens de bijeenkomsten zijn medewerkers van de gemeente Zwolle en ROVA aanwezig om vragen te beantwoorden.

Waarom ondergrondse afvalcontainers

De gemeente Zwolle kiest voor ondergrondse afvalcontainers, omdat hiermee het straatbeeld minder rommeliger wordt - er is meer plaats op de stoep en geen omgevallen bakken of vuilniszakken meer - en voor bewoners is het efficiënter. Veel bewoners in Oud Assendorp hebben geen achterom en moeten nu met minicontainers of vuilniszakken door het huis zeulen.

Voordeel ondergrondse afvalcontainer

De ondergrondse afvalcontainer is continu te gebruiken, staat netter, voorkomt stank en ongedierte. En door de container enkel voor bewoners toegankelijk te maken, wordt illegale storting, vandalisme en ongelukken voorkomen. Door het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers komt er uniformiteit in de afvalinzameling en hoeven de vuilniswagens niet meer door alle smalle straten. Voordeel hiervan is dat er minder verkeersbewegingen in de straten zijn en de verkeersveiligheid wordt vergroot.

Plaatsing ondergrondse afvalcontainer

De ondergrondse afvalcontainers worden in de Oud Assendorp geplaatst vanaf mei dit jaar. De buurt Oud Assendorp wordt begrensd door Van Karnebeekstraat, Deventerstraatweg, Assendorperstraat, Lindestraat. Voordat de ondergrondse afvalcontainers worden geplaatst, ontvangen de betreffende bewoners een brief over waar en wanneer de container wordt geplaatst.

Meer informatie

Meer informatie over ondergrondse afvalcontainers is te vinden op de milieuwebsite van de gemeente Zwolle, www.afvalzwolle.nl, of op de website van ROVA, www.rova.nl. Hier is onder meer een folder en een gebruikersfilm te vinden.

Als bewoners vragen hebben over ondergrondse afvalcontainers of graag een folder willen ontvangen, dan kunnen zij bellen met de klantenservice van ROVA, telefoonnummer (038) 427 37 77 of de servicelijn van de gemeente Zwolle, eenheid Wijkzaken, telefoonnummer (038) 498 33 00.