( BW)(GOLDMAN-SACHS) Goldman Sachs kondigt eerste lichting afgestudeerden uit India aan uit het programma 10,000 Women

HYDERABAD, India--(BUSINESS WIRE)--Jan 27, 2009--
Groter aandeel aan vrouwen in Indiaas arbeidspotentieel
kan leiden tot groei van het BNP met 1,0%;

BNP per hoofd van de bevolking zou 10% kunnen stijgen

De Goldman Sachs Group, Inc. (NYSE: GS) heeft zich vandaag bij de studenten van de Indian School of Business (ISB) gevoegd om stil te staan bij het afstuderen van de eerste lichting studenten die hebben deelgenomen aan het initiatief 10,000 Women in India. 10,000 Women is een internationaal programma om minder bevoorrechte vrouwen, met name in markten die in ontwikkeling en in opkomst zijn, een zakelijke of bestuurlijke opleiding te bieden. De afgestudeerde studenten hadden een ontmoeting met de leiding van Goldman Sachs, ISB, en presenteerden de bedrijfsplannen die ze als onderdeel van de cursus hadden ontwikkeld en die bedoeld zijn om hun bestaande zakelijke activiteiten uit te breiden.

De eerste lichting van 29 vrouwen begon in oktober aan de cursus De afgestudeerden voltooiden een certificaatopleiding van 150 uur in ondernemerschap, inclusief drie weken instructie in klasvorm en negen weken begeleiding en ondersteuning in de praktijk. Het uiteindelijke doel van de cursus was de vrouwen te helpen bij het laten uitgroeien van hun bedrijf van een startende onderneming naar een groeiende en stabiele onderneming. In februari begint een tweede groep vrouwen aan de cursus in Bangalore. In de loop van het vijfjarige programma zullen in totaal 300 Indiase vrouwen de opleiding kunnen volgen.

"Deze afgestudeerden van het programma 10,000 Women vormen een schitterend voorbeeld van de nagenoeg onbegrensde mogelijkheden van de Indiase economie," aldus Brooks Entwistle, Managing Director en Chief Executive Officer van Goldman Sachs India. "Onderzoek heeft uitgewezen dat investeringen een zakelijke opleidingen zoals deze een dramatisch en positief vermenigvuldigingseffect kunnen hebben op zowel de plaatselijke economie als de levensstandaard."

Het initiatief 10,000 Women is gebaseerd op onderzoek uitgevoerd door de Wereldbank, Goldman Sachs, en anderen, waaruit bleek dat het opleiden van vrouwen een van de meest effectieve manieren is om de economische groei te bevorderen en de levensstandaard in economieën in ontwikkeling te verbeteren. De conclusie van de studies is dat een toename van 1 procent in de scholing van vrouwen de jaarlijkse groei van het BNP gemiddeld met 0,2 procent verhoogt. "Women Hold Up Half the Sky," een analyse gepubliceerd door Goldman Sachs Economic Research, concludeert dat een groter aantal vrouwen in het arbeidspotentieel, een natuurlijk gevolg van meer scholing, de jaarlijkse groei van het BNP in India met 1% zou kunnen verhogen en het BNP per hoofd van de bevolking in tien jaar met 10% zou kunnen laten stijgen.

Het curriculum van het ISB-programma biedt studenten instructie in een klaslokaal, begeleiding, contacten en case studies van succesvolle bedrijven wereldwijd. In de laatste fase van het programma presenteren de studenten een bedrijfsplan dat ze hebben opgezet om hun bestaande onderneming uit te breiden.

Het initiatief 10,000 Women van Goldman Sachs ging op 5 maart 2008 van start. In het kader van het programma wordt verspreid over de komende vijf jaar US$ 100 miljoen besteed, en wordt samengewerkt met meer dan 50 universiteiten en organisaties in Afrika, Azië, Europa, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten voor het vinden, opzetten en ontwikkelen van programma's om de kwaliteit en capaciteit van zakelijk onderwijs in ontwikkelingsregio's wereldwijd te bevorderen. Voor meer informatie over het programma 10,000 Women kunt u terecht op www.10000women.org.

De Goldman Sachs Group, Inc. is een bankiersholding en een wereldomspannende investeringsbank en beheerder van effecten en beleggingen. Goldman Sachs biedt wereldwijd een breed assortiment aan diensten aan een aanzienlijke en gevarieerd klantenbestand, dat bestaat uit bedrijven, financiële instellingen, overheden en vermogende individuen. Het bedrijf is opgericht in 1869 en heeft haar hoofdkantoor in New York. Verder beschikt het bedrijf over kantoren in Londen, Frankfurt, Tokio, Hongkong en andere belangrijke financiële centra, verspreid over de hele wereld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

The Goldman Sachs Group, Inc.
Contactpersonen voor de media:
Edward Naylor, +852-2978-0212
Joe Snodgrass, +1 212-902-5400
of
Contactpersoon voor beleggers:
Dane Holmes, +1 212-902-03580