Opsporingsbericht van de federale politie

27/01/2009 15:06

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt - op verzoek van de procureur des Konings van Brussel - om volgend opsporingsbericht te verspreiden :

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft 2 personen aangehouden in het kader van een onderzoek naar grootschalige oplichting. De speurders doen een oproep naar andere slachtoffers.

De daders namen steeds contact op met eigenaars van "te koop gestelde" vastgoederen en spraken af. Ze stelden voor om euro - briefjes met grote waarde om te wisselen in kleinere en dit in het kader van verkoop van vastgoed. Op de wisseltransactie wordt hen een belangrijke commissie beloofd.

Bij de wissel toonden de daders een aantal stapels geld. Slechts enkele briefjes zijn echt. Het is slechts ná de wissel en als de daders weg zijn dat het slachtoffer merkt dat het eerste en het laatste briefje van het stapeltje echt is en de rest vals.

Drie van de daders stelden zich voor als YANNIS (foto 1), EDOUARDO (foto 2) en als MALIM (foto 3). Ze waren vergezeld van nog een vierde man (foto 4) waar van de naam niet is gekend.

Herkent u deze mannen, had u al contact met hen of bent u het slachtoffer van hun oplichterspraktijken, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 91.119

Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be

Dit bericht staat ook online op de politiewebsite in de rubriek "getuigen gezocht"

Related Links:

Voor hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel