Ingezonden persbericht

WORKMATE BENOEMT ELIËTTE VAN DAM ALS MANAGER MARKETING & COMMUNICATIE

Rotterdam, 27 januari 2009 - Bij WorkMate is Eliëtte van Dam (33, beeld in bijlage) begonnen als Manager Marketing & Communicatie. WorkMate matcht werknemers via een slimme website www.workmate.nu met incidentele klussen bij maatschappelijke organisaties. Eliëtte van Dam komt van Procter en Gamble waar zij Brand Manager Prestige Products Lifestyle voor Nederland was. Zij studeerde in 2000 af als arbeids- en organisatiepsycholoog. Eliëtte legt zich bij WorkMate toe op het verder enthousiasmeren van werkgevers en hun medewerkers om via WorkMate aan de slag te gaan. Samen met deelnemende organisaties zal zij campagnes initiëren en uitwerken, de website verder optimaliseren en PR activiteiten opzetten.

WorkMate wordt gerealiseerd door de gelijknamige Rotterdamse ideële stichting, een initiatief van Irene Krielen. WorkMate is een praktisch middel om werkgevers vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid in de gelegenheid te stellen samen met hun werknemers een concrete bijdrage te leveren aan een leefbare stad. De toepassing is laagdrempelig, professioneel en doeltreffend. Voor werknemers die graag iets willen doen voor hun stad biedt WorkMate uitkomst. Met een druk sociaal leven en drukke baan is het niet altijd mogelijk om iedere week in actie te komen. Via WorkMate reageert de werknemer op een uitnodiging voor een kortdurende klus. Voor de maatschappelijke organisaties is WorkMate een goede mogelijkheid om op onorthodoxe wijze mensen (tijdelijk) bij hun organisatie te betrekken. Verzorgingshuizen, sportverenigingen, kinderboerderijen, natuurorganisaties, gehandicaptenzorg kunnen allemaal extra hulp gebruiken.

In 2006 gaf Prinses Maxima het startsein voor WorkMate. Bedrijven als KPMG, Rabobank, Shell, Fortis, Gemeente Rotterdam sloten zich inmiddels aan. Op dit moment zijn 30 bedrijven en 100 goede doelen actief verbonden aan WorkMate. De uiteindelijke doelstelling is dat zoveel mogelijk bedrijven (groot en klein) met WorkMate aan de slag gaan. Op dit moment is WorkMate actief in en om Rotterdam. Dit jaar breidt het initiatief uit naar Den Haag. Later volgt Amsterdam.