Bredeschool.nl

Presentatie Sterrenschoolboek op NOT

donderdag 15 januari 2009

Tijdens de NOT wordt op 28 januari het 'Boek van De Sterrenschool' aan de voorzitter van de PO-raad uitgereikt. De Sterrenschool is een nieuw concept voor het primair onderwijs.

Een team van onderwijsdeskundigen en -organisaties heeft in 2008 het concept Sterrenschool bedacht. Centraal stond de vraag `Is het mogelijk om goed onderwijs te bieden met anders opgeleid of minder personeel'. De hoofdconclusie stelt dat het mogelijk is meer kwaliteit te leveren tegen de huidige kosten. Onderwijsinstellingen kunnen het rendement van de `onderwijseuro' zelfs sterk verhogen en een vijfsterrenstatus - in plaats van de huidige drie sterren - na streven met het concept van de Sterrenschool, aldus een bericht op de website van Sectorbestuur Onderwijsmarkt (SBO).

De vijf sterren staan voor de vijf aandachtsgebieden: de school is het hele jaar open, ook tijdens vakanties, en combineert beter met werktijden van ouders, de school moet een adres worden alle kinderdiensten vanaf nul jaar en maatwerk voor elk kind leveren. Daarnaast krijgen taal en rekenen meer aandacht en laatste speerpunt is de binding met de buurt en haar bewoners.

Het boek bevat cijfers van de Sterrenschool over aantallen leerlingen, inzet van personeel, ICT, leermiddelen, huisvesting en catering. Meer over de Sterrenschool vindt u op www.desterrenschool.nl