Gemeente Spijkenisse


Hondenpoep campagne Akkers-Zuid en Vriesland van start

26 januari 2009

Hondenpoep op straat is de nummer één ergernis van inwoners van Spijkenisse. Daarom start in januari de campagne hondenpoep, onderdeel van de integrale gedragscampagne `Spijkenisse, dat ben jij!'

De start van de campagne hondenpoep is op 28 januari 2009 in de wijken Akkers-Zuid en Vriesland. Om 09.00 uur geeft wethouder Jan Willem Mijnans het officiële startschot van de campagne op het uitrenveld aan de Berenkreek/ Vedergras.

Op woensdag en donderdag worden in de wijk de uitlaatstroken, losloopgebieden en andere hotspots ontdaan van hondenpoep. Gedurende de campagnemaanden worden de uitlaatstroken in Akkers-Zuid en Vriesland extra vaak schoongemaakt. De hondenpoepzuiger wordt niet eenmaal per negen dagen, maar twee keer per negen dagen ingezet op de uitlaatstroken schoner te houden.

De campagne hondenpoep duurt drie maanden. In deze maanden worden verschillende acties ondernomen om het naleven van het hondenbeleid in de wijk te verbeteren. Alle bewoners van de wijken ontvangen een brief van de gemeente met uitgebreide informatie over het hondenbeleid en het gebruik van de uitlaatstroken en uitrenvelden.

Gedurende de campagne worden in de wijk extra controles uitgevoerd op de naleving van het hondenbeleid. Gemeentelijk opsporingsambtenaren voeren deze controles zowel herkenbaar in uniform als onherkenbaar in burger uit. De eerste twee weken van de campagne zullen zij overtreders nog waarschuwen, na deze periode volgt bij overtreding een boete. De boete voor het niet opruimen van hondenpoep bedraagt EUR 90,-.